Slik skreller og serverer du mango

Slik skreller og serverer du mango

Mango er godt alene, men like god til både middag og dessert. Den er veldig anvendelig og kan kombineres med både søtt og salt! Se våre tips for skrelling og våre beste oppskrifter!

Visste du at mango er en av de mest spiste fruktene i hele verden? Ikke så rart, for med sin søte, lett krydrede smak passer den like godt alene som gjest på matbordet.

Mango er nydelig både til laks, i middagssalater, i smoothies, fruktsalater, is og kald drikke.

Lag noe godt med mango:

Synes du det er vanskelig å fjerne skallet? Bruk kanten på et glass for å gli mellom skinnet og fruktkjøttet! Synes du det er vanskelig å fjerne skallet? Bruk kanten på et glass for å gli mellom skinnet og fruktkjøttet!

Slik skreller du mango

  1. Sett frukten på høykant og skjær ned langs steinen med en skarp kniv, eller riss gjennom skallet med en kniv, slik du kan gjøre med appelsin før de skrelles, og flå av skallet.
  2. Du kan nå skjære opp fruktkjøttet i passende biter eller båter.
Emblem
Visste du at fargen har ikke noe å si om en mango er moden eller ei? Mange mener en mango minst skal ha tydelige, røde kinn for å kunne kalles moden, men dette er feil.

Serveringstips

Mango kan gjerne spises som en snack alene, men den gule og anvendelige frukten kan heve smaken til en rekke retter. 

Middagsretter med mango

Til middag er mango nydelig i pasta-, poke-, og kyllingsalater sammen med for eksempel avokado, sukkererter og granateple. 

Mango er også godt til laks! Prøv laksefilet med frisk salat hvor mango og avokado spiller hovedrollen sammen med lime, koriander og chili. 

Poke bowl er en salat med rå laks og sprø, friske frukt og grønnsaker. Salaten kommer opprinnelig fra Hawaii. Poke bowl er en salat med rå laks og sprø, friske frukt og grønnsaker. Salaten kommer opprinnelig fra Hawaii.

Dessert med mango

Mango er selvskreven i fruktsalater, men kan gjerne også brukes som fyll i bløtkaker eller som topping på panna cotta. 

Prøv en av disse oppskriftene:

Panna cotta kan toppes med det meste av frukt og bær. Her har vi kuttet mango og pasjonsfrukt. Panna cotta kan toppes med det meste av frukt og bær. Her har vi kuttet mango og pasjonsfrukt.

Smoothies og mocktails

Mango egner seg godt i smoothie, som juice eller i drinker. For en enkel smoothie kan du ha mango i blenderen sammen med pasjonsfrukt, ananas, banan og appelsinjuice, så får du en frisk og deilig drikk. 

Prøv også en av disse oppskriftene:

Prøv også disse: