Grønnsaken brokkolini

Grønnsaken brokkolini

Publisert 13. november 2022
Brokkolini er en supergrønnsak. Den har mer sødme og enda mer antioksidanter enn vanlig brokkoli – og den er klar på et par minutter! Garantert suksess hos barna.

En god grunn til å utvide grønnsaksrepertoaret ditt! Den er kalorifattig og veldig rask å tilberede.

Hva er brokkolini? 

Brokkolini er en krysning mellom vanlig brokkoli og den asiatiske grønnsaken Gai Lan, minner også om asparges.

Slik kan brokkolini tilberedes

Både stilk og blader kan spises, både kokte og rå. Den kan kokes, dampes, ovnsbakes, stekes og spises rå.

Kok den forsiktig, og bare i et par minutt. På den måten beholder den sin fine spenst. 

Brokkolini er godt tilbehør til kjøtt og fisk, både til hverdag og helg. Brokkolini er godt tilbehør til kjøtt og fisk, både til hverdag og helg.

Brokkolini smaker veldig likt som brokkoli, med en mild kålsmak og tydelig sødme. Kjenner du godt etter er den også litt bitter. 

Når kan man bruke brokkolini? 

Den kan serveres som forrett, eller som tilbehør til alle slags middager. Den er god i paier, wok, omeletter, supper og salater.