Dette må du ha på handlelisten til jul

Dette må du ha på handlelisten til jul

Usikker på om du har husket alt du bør handle inn før jul? Vi har satt sammen en handleliste med det du bør ha i huset til juletiden.

Litt usikker på om du har husket alt, eller trenger du inspirasjon? Her er våre favoritter du bør ta med deg når du skal handle til jul!

Det viktigste til julefrokosten 

Årets beste frokost er verdt å vente på. Til jul og romjul tar man seg gjerne ekstra god tid med frokosten, og det med god grunn.

  • Husk godt pålegg! Sylte, roastbiff, ribberull, røkt skinke og spekemat er en innertier hos de fleste til julefrokosten
  • Egg og bacon er en klassiker, men vi går aldri lei. 
  • Gravlaks og røkelaks er viktige til jul. Server gjerne med eggerøre eller sennepssaus!
  • Godt brød er en selvfølge. Kjøp halvstekte brød og stek dem selv rett før de skal serveres.
Julen byr ofte på gode, lange frokoster hvor man blir sittende å spise til langt ut på formiddagen. Julen byr ofte på gode, lange frokoster hvor man blir sittende å spise til langt ut på formiddagen.

Kjøp alt du trenger og få det levert hjem:

Både ribbe, pinnekjøtt og kalkun blir godt pålegg om du sitter igjen med mye rester fra julemiddagen.
De 5 beste tipsene til brunsj i julen

De 5 beste tipsene til brunsj i julen

Lange, rolige julefrokoster som sakte går over i både brunsj og lunsj, er et absolutt høydepunkt i julen. Vi gir deg gode tips og oppskrifter til en smakfull brunsj!

Alt du trenger i romjulen

Romjulen er ofte tiden for familieselskaper, enten i form av frokost, brunsj, lunsj eller middag.

Julen består av mye mat, og ofte mye rester. Med enkle grep gjenoppstår restene som nye, spennende og gode retter – men det krever ofte av man har godt tilbehør og noen basisvarer i skapet:

Gløgg er viktig til jul, og det finnes mange typer å velge mellom Gløgg er viktig til jul, og det finnes mange typer å velge mellom

Julestemning med god drikke

I kopper og glass er det gjerne juleøl, gløgg, kaffe, te og brus som gir oss den gode julestemningen. Uansett om du foretrekker varm eller kald drikke, har MENY utvalget. I jula er det lov å kose seg litt ekstra!

Husk din favoritt til jul

Til julemiddagen 

Hva som står på bordet i de norske hjem på julaften varierer ofte. Her har vi laget handleliste basert på de vanligste menyene. 

Hvis du vil lage surkålen selv, så trenger du kun kål, karve, eddik og eventuelt litt eple. Enkelt, og enda bedre
Damp pinnekjøttet på toppen av mandelpoteter, istedenfor på rist eller pinner. Potene blir ikke mos, men faste og deilig smakfulle.

Alt du trenger til lutefisken

Til julekosen

Jula er den tiden på året man kan kose seg litt ekstra med god samvittighet. Fyr i peisen, sett deg godt til rette i godstolen med en kopp med rykende varm kaffe.

Enten du foretrekker julebakst, konfekt eller kanskje salt potetgull, så vi har noe for alle!