Pepperkakekjærlighet på pinne

Pepperkakekjærlighet på pinne

Prøv noe nytt med pepperkakene! Lag nydelige peperkakehjerter på pinne, perfekt som små gaver eller bare som snacks til barna.

Som en tvist på julens tradisjonelle bakst, kan det være gøy for både liten og stor å prøve denne varianten av pepperkakene. 

Travelt i jula? Kjøp ferdig deig!

Mange har en travel hverdag og da er det fint at vi har gjort det lettvint for deg, ved å tilby ferdig pepperkakedeig. Har du god tid til bakingen, kan du lage den fra bunnen av

Slik gjør du

  1. Legg deigen i kjøleskapet i ca. 30 minutter før du skal bruke den, da blir den enklere å jobbe med. Synes du deigen blir klissete underveis kan du strø mel på benken og deigen før du kjevler.
Pass på at pepperkakene ikke ligger oppi hverandre på stekebrettet Pass på at pepperkakene ikke ligger oppi hverandre på stekebrettet

2. Når man baker pepprekaker, bør deigen kjevles ut til ca. 3-5 mm tykkelse. Stikk ut de figurene du ønsker, legg to oppå hverandre med en pinne imellom før steking. Slik festes selve pinnen godt i pepperkakekjærligheten.

3. Legg pepperkakekjærlighetene på stekebrett. Pass på at det er nok plass mellom så de ikke ender opp med å stekes sammen. Stekes på ca. 180 grader i 9-10 minutter midt i ovnen.

5. Dypp pepperkakekjærlighetene i f.eks melisglasur eller sjokolade.

6. Pynt før det stivner. Det finnes ingen grenser for hva du kan pynte med, bruk fantasien. Mandler, nøtter, nonstop, kakepynt og melis er bare noen av alternativene.