Slik lykkes du med julefrokosten

Slik lykkes du med julefrokosten

Førjulsstresset er over, og den store julemiddagen gikk fint i år også. Nå er det bare ro og glede - årets beste frokost er verdt å vente på.

Julefrokosten er for mange vel så viktig som julemiddagen. Her kan juleroen endelig senke seg for fullt, og man kan nyte god mat i godt selskap. 

Denne overdådige frokosten bugner av alt fra rester fra julemiddagen til tradisjonsrik julesild og gravlaks. Noen ting skal lages fra bunnen av, mens andre kan du få litt hjelp til. Slik gjør du årets beste frokost til en suksess:

Pålegget du må ha på frokostbordet

Julepålegg er et must til julefrokosten. Sylte, ribberull, lammerull og okserull er manges soleklare favoritter i juletiden. 

  • Sylte får du tak i ferdig oppskåret, men du kan også kjøpe hele og halve som du skjærer opp i passende tykkelse - om du ikke lager din egen. 
  • Roastbiff er en annen favoritt man ikke kommer utenom. Server med remulade, syltet agurk og rødløk ved siden av. 
  • Skinke som pragerskinke, røkte skinker og smaksrik juleskinke er også noe som bør ha en plass på frokostbordet. Ha gjerne med vanlig pålegg som kokt skinke og servelat for de minste.
  • Spekeskinke og spekepølse hører hjemme på ethvert festbord. Velg mellom alt fra parma og serranoskinke til økologiske spekepølser.
  • Pastrami av Angus er en saftig lettrøkt pastrami av bankekjøtt og lårtunge, deilig krydret med blant annet grønn pepper, sennepsfrø og koriander.

Husk det gode pålegget:

Smakfullt pålegg til jul

Smakfullt pålegg til jul

Stekt, spekt, røkt, rullet eller syltet. Det er mange varianter av klassisk julepålegg. Les om våre favoritter og hva slags pålegg vi anbefaler deg å unne deg til jul!

God ost til frokosten

Smakfulle oster hører til, spis dem på egenhånd, på godt brød med marmelade eller honning - eller på kjeks. 

Edamer er osten de fleste forbinder med jul, og den skal selvsagt på frokostbordet. Gräddost er også populært i julen, samt gode brunoster som Heidalsost eller julebrunost. 

En camembert kan du servere varm - nydelig til julefrokosten! En camembert kan du servere varm - nydelig til julefrokosten!

Ønsker du et større utvalg ost på frokostbordet? Server brie eller camembert og en blåmuggost som Selbu Blå, Stilton eller Vismann. Husk godt tilbehør!

Nystekt brød i hele romjulen

Ingenting er som nystekte, varme brød og rundstykker til frokost. Bak selv, eller kjøp ferdige halvstekte brød og rundstykker du steker opp til julefrokosten.

Husk at du kan kjøpe våre egne butikkstekte brød både frosne og halvstekte, slik at du kan nyte nystekte brød når som helst i julen. 

Slik steker du halvstekte brød hjemme

Slik steker du halvstekte brød hjemme

Med halvstekt brød på lur kan du servere nystekt når som helst. Men hvor lang er steketiden, hvilken temperatur, hva slags holdbarhet har de og må brødene tines først? Vi gir deg svarene.

Få halvstekte brød levert hjem:

De gode restene fra julemiddagen

Mange gleder seg spesielt til rester etter julemiddagen som ribbe, skinkestek, medisterpølser og medisterkaker - enten varme eller kalde, kjøpt eller hjemmelagde.

Vi har ferdigstekt ribbe, medisterkaker og annet tilbehør dersom du ikke skal servere ribbe til jul, men ønsker å servere noe til julefrokost eller julelunsj.
Husk at du også kan lage små snitter og lefseruller som du serverer. Lefser med rømme og røkelaks er alltid populært. Husk at du også kan lage små snitter og lefseruller som du serverer. Lefser med rømme og røkelaks er alltid populært.

Sild, røkelaks og gravlaks

Salt røkelaks, smakfull sild og deilig gravlaks med sennepssaus hører til julefrokosten. Kjøp ferdig eller lag selv!

Julesild

Det er sterke tradisjoner knyttet til julesild, og mange har egne familieoppskrifter. Hos MENY finner du også et stort utvalg sild laget etter tradisjonelle oppskrifter for deg som ikke lager sild selv. 

Lag sursild selv

Røkelaks og gravlaks

Enten du liker røkelaks eller gravlaks best, hører de hjemme til en deilig julefrokost. Server med eggerøre, sennepssaus og nystekt brød. En klassiker som alltid passer inn!

Husk dette til julefrokosten:

Lag julepålegget selv

Tenk deg hvor moro det er å kunne tilby noe spesielt du og kanskje barn eller barnebarn har laget sammen! Du trenger ikke lage alt, men et par hjemmelagde varianter til frokostbordet setter en ekstra spiss på det hele.

Et rikt utvalg påleggsalater

Påleggsalater passer godt til både hverdag og fest, og er en fast gjest på et bugnende frokostbord. Det er enkelt å lage selv, og vi har mange gode oppskrifter. 

Om du ikke har tid eller lyst til å lage selv, finner du et rikt utvalg påleggsalater hos MENY. Alt fra den klassiske italienske salaten, til sildesalater, skagenrøre og fruktsalat.

Velg dine favoritter til frokostbordet.

Ikke glem de gode påleggsalatene til jul: