Slik steker du halvstekte brød hjemme

Slik steker du halvstekte brød hjemme

Med halvstekt brød på lur kan du servere nystekt når som helst. Men hvor lang er steketiden, hvilken temperatur, hva slags holdbarhet har de og må brødene tines først? Vi gir deg svarene.

Hjemmebakt, nystekt brød er luksus, men det er ikke alltid man har tid til å bake. Da er det fint å vite at du kan kjøpe alle de butikkstekte brødene hos MENY som halvstekt, og steke de selv hjemme!

Perfekt når du ønsker nystekt brød i ferien, til hverdags eller på frokostbordet i høytidene. Her har vi gjort mesteparten av jobben allerede - alt du trenger å gjøre er å steke dem ferdig i ovnen. 

Slik steker du halvstekt brød:

  • Forvarm varmluftsovnen til temperatur: 180°C
  • Ha brødet på rist midt i ovnen, steketid: 15-20 min

Husk at steketiden kan variere etter ovnstype. Her har vi tatt utgangspunkt i en varmluftsovn.

Halvstekte brød vil også merkes med den beste stekemetoden for akkurat dette brødet. Se etter disse røde oblatene på brødposen for best resultat. 

Usikker på steketid? Se etter dette oblatet på brødposen for best resultat Usikker på steketid? Se etter dette oblatet på brødposen for best resultat

Kan brødet stekes frossent?

Selv om du oftest får brødet frossent, bør det tines før det stekes. Dette er fordi det tar lenger tid å steke det frosne brødet, og skorpen blir fortere svidd før brødet har blitt ferdigstekt i midten..

Brødet kan godt tilføres fuktighet før det stekes for ekstra sprø skorpe.

Hvilke brød kan jeg kjøpe halvstekt?

Alle de butikkstekte brødene his MENY kan kjøpes halvstekt. Dette gjelder også butikkstekte rundstykker, så har du noen favorittrundstykker kan du spørre etter disse. Prisen er den samme! 

Kjøpe halvstekt på nett? Handle ønsket brød som vanlig, og skriv en kommentar til ordren at du ønsker brødet halvstekt.

Kjøp ferdig stekt eller halvstekt:

Hvor lenge holder brødet hjemme?

Et tint, halvstekt brød er holdbart i ca. 2 dager etter tining. Brødet har vært fryst og kan miste fuktighet hvis det fryses ned igjen, og dermed har lettere for å bli tørt. Vi anbefaler at du steker brødet om det først har tint.

Når brødet er stekt, kan du fint fryse det om du har behov for det. 

Nystekt brød er ekstra stas på frokostbordet Nystekt brød er ekstra stas på frokostbordet

Slik oppbevarer du halvstekte brød hjemme

Brødet bør oppbevares kjølig fram til det blir stekt. Du kan også kjøpe brødet frossent og oppbevare det i fryseren til du har behov for brød.

Hvordan tiner jeg et halvstekt, frossent brød?
La det ligge i posen du fikk med brødet, og legg det i kjøleskapet. Brødet har tint til neste dag. Har du dårlig tid kan du legge det på benken og steke det når det har tint. 

Handle på nett og få levert hjem:

Visste du at du også kan handle frossen, ustekt wienerbakst slik at du kan steke dem selv? Frist med nystekte croissanter og andre wienervarer i MENY-kvalitet!
Nystekte, håndlagde brød hos MENY

Nystekte, håndlagde brød hos MENY

Prøv våre aller beste nystekte brød med knasende skorpe, supersaftig kjerne og utrolig god smak! Brødene våre er i verdensklasse, helt uten tilsetningsstoffer og de stekes hver dag i våre bakerier.