Mal til pepperkakehus

Mal til pepperkakehus

Trenger du litt hjelp for å få bygget årets pepperkakehus i riktige proposjoner? Her kan du laste ned byggetegning for et klassisk pepperkakehus med tak og pipe.

Pepperkakehus kan virke vanskelig å lage helt fra bunnen av, spesielt siden alle delene til huset må passe sammen. 

Har du også hatt problemer med skjeve kanter, for små tak og litt rare vegger? Om man bare tegner for hånd, er det lett å bomme - spesielt siden utseendet før og etter steking kan forandre seg.

Last ned mal til pepperkakehus her
Slik bygger du pepperkakehus

Slik bygger du pepperkakehus

Det blir fort liv i stua når pepperkakehuset skal bakes og bygges. Men hvordan lykkes man egentlig med å lage et pepperkakehus som henger sammen og som står? Her er våre beste tips!

Noen tips for å lykkes med pepperkakehuset

Selv om man har en god mal å følge, kan ting gå skjeis allikevel. Om du vil slippe å lage mange pepperkakehusvegger og -tak, lønner deg seg å være nøyaktig og forsiktig med en gang. 

  • Stek heller i flere omganger
    Ikke ha alle delene oppi hverandre på stekebrettet. Pepperkaker vil bli litt luftige under steking, og hekter seg gjerne i hverandre. I tillegg kan du få mange uønskede fasonger om du legger en vegg eller tak litt oppå kanten av stekebrettet. 
  • Avkjøl pepperkakehusdelene riktig
    Pepperkaker er myke når de er nystekte, men stivner når de avkjøles. Derfor er det veldig viktig at delene til pepperkakehuset ligger helt flatt når de kjøles ned, ellers blir det mange skjeve vegger og buede tak. 
  • La pepperkakene bli helt kalde
    Ikke bare må pepperkakene avkjøles flatt, de må også avkjøles helt. La delene bli helt kalde før du begynner å jobbe med dem. 

Lag din egen pepperkakedeig

For å lage pepperkakehus kan du kjøpe ferdig pepperkakedeig, eller lage din egen. Har du god tid til julebaksten i år, anbefaler vi denne gode oppskriften på pepperkakedeig: