Gjør julemiddagen til en suksess

Gjør julemiddagen til en suksess

Hva skal til for at julemiddagen blir perfekt? Her får du ekspertens beste tips til hvordan det gjøres!

Ribbe med medisterkaker, pølser og alt som hører til. For Øyvind, kokk og medlem av MENY-Lauget, er det nettopp dette som er typisk julemiddag.

Her deler han sine hemmeligheter som gjør julemiddagen til en suksess, enten du vil lage alt fra bunnen av eller få litt hjelp.

Det er lov å gjøre det litt enkelt for seg selv - både i førjulstiden og under selve julefeiringen. Derfor har vi bakt, stekt, forberedt og testet for deg.

Den beste ribba du får

Øyvinds kanskje beste "hemmelighet" er ribbe fra Jæren Smak, som du finner både i frysedisken og fersk i utvalgte kjøttdisker. Det er etter hans mening den beste ribba du får.

- Velger du å kjøpe den frossen, kan du kjøpe den tidlig. Dermed unngår du stresset med å få tak i fersk ribbe inn mot jul. Husk å ta ut ribba av fryseren 21. desember og la den tine i kjøleskapet, tipser han.

En god julemiddag starter med gode råvarer. En god julemiddag starter med gode råvarer.

Gode julepølser

Et annet hemmelig tips Øyvind har, er våre egne julepølser. Julepølsene får du både rå og kokt, og pølsene er laget hos den ærverdige pølsemaker A. Idsøe i Stavanger.

- De er laget av grovkvernet svinekjøtt fra Jæren Smak, og det som gjør dem helt spesielle er bitene av røkt knokekjøtt, forteller han.

Julepølsene er et MENY anbefaler-produkt, som både passer perfekt sammen med ribba og smaker godt som egen rett. Du får også sossiser laget på samme måte, men uten knokekjøtt.

Vår egen julepølse får du både rå og kokt. Vår egen julepølse får du både rå og kokt.
Dette er matvarer som er testet og utviklet av oss i MENY-Lauget, og som du bare får hos oss.

Det beste tilbehøret til lutefisk

Er du en av dem som har lutefisk på bordet i løpet av julen? For Øyvind blir det ikke lutefisk uten bacon.

- Jacobs Utvalgte Lutefiskbacon er tørrsaltet bacon i terninger av kjøtt fra Jæren Smak, og er en Matskatt fra Rogaland. Det smaker nydelig, sier han.

Tradisjonell lutefisk servert med godt tilbehør som ertestuing, bacon, sennepsaus og gode poteter. Tradisjonell lutefisk servert med godt tilbehør som ertestuing, bacon, sennepsaus og gode poteter.

La noen andre lage sausen for deg

Konsentrer deg om selve ribben, kalkunen eller lutefisken så lager vi sausen for deg. Alt du trenger å gjøre, er å varme sausen i et vannbad.

– Sausene er laget på samme måte som du ville gjort det selv, med en base av ordentlig kraft kokt på friske grønnsaker, og kylling- eller oksebein.

Velg mellom klassisk julesaus, kremet appelsinsaus og sennepssaus. Velg mellom klassisk julesaus, kremet appelsinsaus og sennepssaus.
Medisterkaker er selvsagt tilbehør til ribbe, men også godt til hverdags – prøv MENYs egne, tipser Øyvind.

La noen andre lage rotmosen

For å unngå å stresse over pannene på selve juledagen, er vår egen rotmos et godt alternativ til den hjemmelagde kålrotstappa.

- Den er laget av våre egne kokker, og består av gulrot, kålrot, sellerirot og potet, og varmes på et par minutter. Ta imot den hjelpen du kan få, oppfordrer kokken.

Rotmos hører til når pinnekjøttet skal på bordet. Rotmos hører til når pinnekjøttet skal på bordet.

Noe godt til dessert

Riskrem hører julaften til. Vil du at desserten skal være klar i en fei, eller gruer du deg til å piske krem til den store gullmedaljen på julaften? Da har Øyvind følgende tips til deg:

 – Prøv vår egen riskrem som er laget med ekte vanilje! Topp den med rørte jordbær eller bringebær og hakkede skåldede mandler.

Vår egen bringebærsaus er klar til bruk, og er laget av hele frosne bringebær. Den friske smaken passer perfekt til riskrem!

Avslutt julemåltidet med riskrem som smaker like god som hjemmelaget. Avslutt julemåltidet med riskrem som smaker like god som hjemmelaget.