Gjør julemiddagen til en suksess

Gjør julemiddagen til en suksess

Hva skal til for at julemiddagen blir perfekt? Her er våre beste tips for å lykkes med julematen!

Ribbe med medisterkaker, pølser og alt som hører til er en typisk julemiddag for de fleste. Enten du lager alt fra bunnen av eller får litt hjelp, er det lite som skal til for å løfte årets koseligste måltid til nye høyder.

Det er lov å gjøre det litt enkelt for seg selv - både i førjulstiden og under selve julefeiringen. Derfor har vi bakt, stekt, forberedt og testet for deg.

Den beste ribba fra Jæren Smak

Vår kanskje beste "hemmelighet" er ribbe fra Jæren Smak, som du finner både i frysedisken og fersk i utvalgte kjøttdisker. 

Velger du å kjøpe den frossen, kan du kjøpe den tidlig. Dermed unngår du stresset med å få tak i fersk ribbe inn mot jul. Husk å ta ut ribba av fryseren 21. desember og la den tine i kjøleskapet!

Gode julepølser av utegris

En skikkelig ribbe trenger følge av gode håndverkpølser. I år er MENY-Laugets julepølser produsert på utegriser fra Bjuland gård i Rogaland. Her finner du både rå, grove og kokte julepølser i tillegg til sosisser.

Det er tredje året Prima Jæren, Albert Idsøe, Bjuland gård og MENY samarbeider om å lage pølser av aktive utegriser.

Emblem
Medisterkaker er selvsagt tilbehør til ribbe, men også godt til hverdags – prøv våre ferdige medisterkaker fra ferskvaredisken!
Gode julepølser av utegris hos MENY

Gode julepølser av utegris hos MENY

Utegrisene på Bjuland lever fritt på store områder og driver med sitt. Det gir julens beste pølser i ferskvaredisken vår!

Det beste tilbehøret til lutefisk

Er du en av dem som har lutefisk på bordet i løpet av julen? Det blir ikke ordentlig lutefisk uten lutefiskbacon!

Jacobs Utvalgte Lutefiskbacon er tørrsaltet bacon i terninger av kjøtt fra Jæren Smak, og er en Matskatt fra Rogaland. Det smaker nydelig til lutefisken.

Tradisjonell lutefisk servert med godt tilbehør som ertestuing, bacon, sennepsaus, ribbefett og gode poteter. Tradisjonell lutefisk servert med godt tilbehør som ertestuing, bacon, sennepsaus, ribbefett og gode poteter.

La noen andre lage sausen for deg

Konsentrer deg om selve ribba, kalkunen eller lutefisken - vi lager sausen for deg! Alt du trenger å gjøre, er å varme sausen i et vannbad.

Sausene er laget på samme måte som du ville gjort det selv, med en base av ordentlig kraft kokt på friske grønnsaker, og kylling- eller oksebein.

La noen andre lage tilbehøret

For å unngå og stresse over pannene på selve juledagen, har vi et stort utvalg av alt tilbehøret til julematen. Rotmos, ertestuing, potetmos og ferdigkokte poteter er blant noe av tilbehøret du finner ferdig i MENY.

Årets julemåltid kan enkelt gjøres litt mindre stressende ved å velge ferdig tilbehør som kun trenger oppvarming. 

Avslutt med noe godt til dessert

Riskrem hører julaften til. Vil du at desserten skal være klar i en fei, eller gruer du deg til å piske krem til den store gullmedaljen på julaften? 

Vi har ferdig riskrem og saus, slik at det eneste du trenger å tenke på, er å servere desserten. Er du typen som er lei av riskrem, finner du også mange andre fristende desserter hos MENY. Hva med karamellpudding, panna cotta eller creme brulee?