10 middager til jul på under 20 minutter

10 middager til jul på under 20 minutter

Julen består av flere hverdager enn festdager. Førjulstiden kan være travel, men med våre raske middager trenger du ikke bruke tid på å spørre deg selv "hva skal vi ha til middag i dag?"

Rask middag

Hver uke setter vi sammen en ukemeny basert på sesong, tilbud, trender, rask hverdagsmiddag og knallgod helgemat. Bruk gjerne denne når du skal planlegge ukeshandelen. I denne artikkelen har vi også samlet våre beste tips til rask og enkel førjulsmat. 

1. Dampet torsk med sennepssaus og rødkål

Klassisk, dampet torsk med rødkål smaker nydelig sammen med vår egen sennepssaus. God hverdagsmat med julens smaker flettet inn. 

2. Ovnsbakt kyllingfilet med appelsinsaus

Saftig ovnsbakt kylling med fennikel og ferdig saus med smak av appelsin. Del kyllingfiletene på langs før du har dem i ovnen, så har du middag på under 20 minutter. 

3. Kveite med spinat og hollandaise

Stekt kveite med hollandaise saus, stekte småpoteter, spinat og syrlig granateple er en enkel hverdagsrett klar på under 20 minutter. Bruk gjerne Jacobs Utvalgte hollandaise.

4. Stekte pølser med rødkål og sennepssaus

Kjøttpølser er enkelt, godt og barnevennlig. Prøv denne varianten med julens tilbehør. 

5. Lakseburger med syltet rødløk

Rask og smaksrik burger med laks, grove burgerbrød, spinat og syltet rødløk. Topp gjerne med chipotlemajones for litt kick.

6. Stekte koteletter med surkål

Både surkål og rødkål er godt tilbehør til koteletter, sammen med kokte poteter og saus.

7. Elgkarbonader med soppstuing

Vilt er en smak vi forbinder med høst og tiden frem mot jul. Med elgkarbonader får du de gode smakene på en enkel måte. Server med kremet soppstuing, grønnsaker og tyttebærsyltetøy.

8. Ovnsbakt torsk med ertepuré

Oppskrift på torskefilet med baconsmør og MENYs egen ertepuré, saltkokte poteter og smaksrik sennepssaus, en enkel og veldig god hverdagsmiddag som også minner om jul.

9. Svinekoteletter med rotmos

Koteletter er mørt og saftig kjøtt. Server med en god rotmos og brun saus, eller julesaus.

10. Rask stroganoff

Med vår ferdige stroganoff kan du enkelt lage en god gryterett, med strimlet svinekjøtt, kylling, biff eller sopp for vegetar.

Raske hverdagsmiddager i førjulstiden

Raske hverdagsmiddager i førjulstiden

i førjulstiden er det mye hyggelig som skal skje, med både juleforestillinger og juleavslutninger, pepperkakebaking, juleverksted og familiebesøk. Da ønsker vi oss gode, men raske middager. Og vi i MENY, vi løser middagen for deg.