Ovnsbakt kyllingfilet med appelsinsaus

Denne middagen er full av deilige smaker og er enkel og rask å lage. Saftig kyllingfilet bakt i ovn med fennikel, saltkokte poteter og appelsinsaus blir fort en ny middagsfavoritt og må absolutt prøves! For kortere steketid er det lurt å dele kyllingfiletene i to på langs.
Ovnsbakt kyllingfilet med appelsinsaus

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Ha gjerne finhakket estragon over retten før den settes i ovnen for ekstra smak.

Slik gjør du

  1. Del fennikelen i to på langs og kutt hver halvdel i båter. Ha fennikelbåtene sammen med de saltkokte potetene i en ildfast form.
  2. Del kyllingfiletene i to på langs, pensle med rapsolje og krydre med salt og pepper. Legg kyllingfiletene oppå grønnsakene i den ildfaste formen. Ha litt rapsolje over grønnsakene også.
  3. Sett den ildfaste formen i ovnen på 180 grader og stek til kyllingfiletene er gjennomstekt. Dette tar ca. 20 minutter.
  4. Varm appelsinsausen i en kjele med vann, eller hell sausen over i en kjele og gi den et raskt oppkok.