Ovnsbakt kyllingfilet med appelsinsaus

Denne middagen er full av deilige smaker og er enkel og rask å lage. Saftig kyllingfilet bakt i ovn med fennikel, saltkokte poteter og appelsinsaus blir fort en ny middagsfavoritt og må absolutt prøves!
Ovnsbakt kyllingfilet med appelsinsaus

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Ha gjerne finhakket estragon over retten før den settes i ovnen for ekstra smak.

Slik gjør du

  1. Del fennikelen i to på langs og kutt hver halvdel i båter. Ha fennikelbåtene sammen med de saltkokte potetene i en ildfast form.
  2. Pensle kyllingfiletene med rapsolje og krydre med salt og pepper. Dersom det er store fileter kan disse snittes på langs for å redusere steketiden. Legg kyllingfiletene oppå grønnsakene i den ildfaste formen. Ha litt rapsolje over grønnsakene også.
  3. Sett den ildfaste formen i ovnen på 180 grader og stek til kyllingfiletene er gjennomstekt. Dette tar ca. 20 minutter.
  4. Varm appelsinsausen i en kjele med vann, eller hell sausen over i en kjele og gi den et raskt oppkok.