En guide til kjøttdisken Se video

En guide til kjøttdisken

Dette må du vite om alle stykningsdelene og spesialitetene.

«Hvor kommer kjøttet fra?» er et av de spørsmålene ferskvaresjef Kim Ronny Larsen, ferskvaresjef på MENY Gystadmarka, ofte får. «Fra norske kvalitetsleverandører med fokus på dyrevelferd», svarer han.

I kjøttdisken hos oss bugner det av både svin, lam og storfe. Utvalget er stort, og her finner du alle de kjente stykningsdelene, i tillegg til et stort utvalg av spesialiteter.

Lurer du på hva du skal velge, eller rett og slett ønsker tips og råd til hvordan du steker den perfekte biffen, er det bare å spørre en av våre mange kokker eller butikkslaktere.

Et av de viktigste elementene som kjennetegner godt kjøtt er marmorering, altså fett. Her viser ferskvaresjef Kim Ronny marmorering i et stykke entrecôte. Et av de viktigste elementene som kjennetegner godt kjøtt er marmorering, altså fett. Her viser ferskvaresjef Kim Ronny marmorering i et stykke entrecôte.

Det du skal se etter når du skal kjøpe biff, er god marmorering. Se etter stykker som har en fin fordeling av fett.

En entrecôte skal ikke bare ha ett stort fettøye, men små lag eller prikker med fett gjennom hele kjøttstykket.

God marmorering gjelder også når du skal kjøpe svin og lam. Vi har mye bra kjøtt som er ferdig pakket, men når du vil ha det aller beste anbefaler Kim Ronny å ta turen innom kjøttdisken.

- Der har vi gjort jobben med å finne de beste kjøttstykkene for deg, slik at du alltid kan være sikker på at du far råvarer av aller beste kvalitet.

Alt om biff

Alt om biff

I kjøttdisken finner du mange ulike biffer å velge mellom, og det er lett å ende opp med det samme hver gang. Vi guider deg gjennom alt du finner i kjøttdisken, så du vet hvilken biff du kan prøve neste gang.

Biff er ikke bare biff

Det kan være vanskelig å vite hva alle de ulike stykningsdelen heter, og i hvilke retter de passer seg best. Under bilde av oversikten, får du noen raske fakta om de ulike stykningsdelene.

 • Flank steak
  Flank steak er en god og smaksrik hverdagsbiff som hentes fra siden av dyret. Den har noe mer bindevev og er noe mindre mør, men er likevel et lekkert stykke biffkjøtt og velegnet som helstekt og skåret i tynne strimler til fajitas og biffsalater.

 • Teres major
  Også kalt shoulder tender på engelsk, er blant de møreste biffstykkene som finnes. Det krever ekstremt dyktige slaktere for å hente ut en teres major uten å ødelegge kvaliteten, og du finner den i utvalgte kjøttdisker hos oss. Teres major kan også bestilles.

 • Culotte
  Culotte ligger som et lokk over mørbraden, og har et fettlokk som gir fantastisk smak til kjøttet. Ofte havner flank steak, tri-tip og culotten i karbonadedeigen fordi folk ikke vet hvordan kjøttet skal tilberedes.

– Dette kjøttet er altfor godt til å kvernes og det er viktig at vi lærer oss å verdsette og bruke det, understreker kokk og leder av MENY-Lauget, Espen Schøning Lie.

Våre spesialiteter:

 • Dragebiff
  Det er den karakteristiske taggete formen som har gitt dragebiffen sitt navn. Dragebiffen er godt marmorert, og sitter mellom ytrefileten og ryggbeinet. Det er et veldig smakfullt og saftig kjøttstykke, som kan minne litt om entrecôte.

 • Mørbrad
  Mørbrad går også under navnet rumpsteak, og dermed er det lett å skjønne at dette kjøttstykket kommer fra øverst på låret. Mørbrad er smaksrik, magert og mørt – og et undervurdert og godt alternativ til entrecôte og indre- og ytrefilet.

 • Tri-tip
  Tri-tip er en liten trekantet muskel fra utsiden av låret, som kan stekes i ovn, på panne eller legges på grillen. Tri-tip kalles også Cuvette eller California steak, og gir mørt og godt kjøtt.

Handle på nett og få levert hjem:

Lurer du på hva du skal velge, eller rett og slett ønsker tips og råd til hvordan du steker den perfekte biffen, er det bare å spørre en av våre mange kokker eller butikkslaktere. Lurer du på hva du skal velge, eller rett og slett ønsker tips og råd til hvordan du steker den perfekte biffen, er det bare å spørre en av våre mange kokker eller butikkslaktere.

Angusburger

Dette er en ekstra saftig og smakfull burger laget av Angus storfekjøtt. Angusburgeren er laget på vår egen oppskrift, og du finner den i ferskvaredisken.

Angusburgeren kommer i fire ulike varianter: klassisk, med tørrsaltet bacon, med pepper og som en litt mindre slider.

Prøv saftig angusburger i helga: