Norsk Angus - MENYs beste biff Se video

Norsk Angus - MENYs beste biff

Bak en ordentlig god biff fra MENY angus ligger lidenskap, god dyrevelferd, Norsk natur og en gjeng engasjerte kokker.

Biff er ikke bare biff. Det har vært store forskjeller fra biffstykke til biffstykke. For å sikre deg jevn og god kvalitet, ble Angusgården etablert i et samarbeid med Prima Jæren i 2015.

Med forskning, dyrevelferd og kvalitetssikring kan vi nå tilby biff av høyeste kvalitet - hver gang.

Black angus er kjent for høy spisekvalitet, og er samtidig flink til å utnytte norske beiteressurser. Black angus er kjent for høy spisekvalitet, og er samtidig flink til å utnytte norske beiteressurser.

Spiller på lag med naturen

- Mange har følt at biff har vært bingo, og ofte med god grunn. Derfor jobber vi nå målrettet i samarbeid med Prima Jæren og Angusforeningen, for å sikre kundene topp kvalitet, hver gang de kommer til kjøttdisken, sier Espen Schøning Lie som er leder for MENY-lauget, som består av MENYs egne kokker og mateksperter. 

Angus-rasen er kjent for god spisekvalitet, men har også fordeler når det gjelder dyrevelferd, bærekraft og økonomi.

Dyrene er flinke til å utnytte de beiteressursene som finnes. Slipper du dem på utmark, spiser de både gress og nyskudd av trær, og dyrene er dermed vanvittig gode til å pleie kulturlandskapet

Kjøp angus hos MENY:

Laugsmedlem Kim Ronny Larsen viser hvorfor MENY angus er et godt valg i kjøttdisken. En godt marmorert entrecôte av angus er noe helt for seg selv! Laugsmedlem Kim Ronny Larsen viser hvorfor MENY angus er et godt valg i kjøttdisken. En godt marmorert entrecôte av angus er noe helt for seg selv!

Strenge krav gir kvalitet – hver gang

I dag samarbeider MENY med 150 gårder som leverer biff av kvaliteten Jæren Smak, som er Prima Jæren sitt kvalitetsstempel

- Alt kjøttet blir kvalitetsjekket på gården, slakteriet, skjærerommet og av våre fagfolk i butikken. Sammen med Prima Jæren har vi fokus på god dyrevelferd og kort transporttid til slakteriet, forteller Espen Schøning Lie.

- Vi stiller også spesifikke krav til kjøttfylde, fettmengde og marmorering, størrelse, alder og mørning, forklarer han.

Dyrevelferd er viktig i produksjonen av angus. Dyrevelferd er viktig i produksjonen av angus.

MENY Angus finnes som:

  • Flank steak et grovere og noe magrere biffstykke
  • Culotte som har et delikat fettlokk
  • Ytrefilet som er meget mørt med god smaklighet
  • Entrecôte som er godt marmorert og med masse smak
  • Mørbrad en hverdagsbiff som går raskt å lage
  • Indrefilet som er det møreste av det møre.
  • I tillegg finner du kjøttdeig og ferske hamburgere

Kjøtt fra MENY Angus er garantert mørnet i 21 dager, og håndskåret i din lokale MENY-butikk av faglærte matarbeidere. Dette sikrer deg den samme gode kvaliteten, hver gang. 

Kjøtt av norsk Angus - rødt kjøtt med god samvittighet

Kjøtt av norsk Angus - rødt kjøtt med god samvittighet

Bak godt, norsk kjøtt ligger minst to år med hardt arbeid. Det tar litt ekstra tid med Angus, men ventetiden er verdt det.

Kjøttet fra MENY Angus er bedre marmorert annet biffkjøtt, og gir en smaksopplevelse du bare må oppleve!

- En rekke av verdens mest profilerte kokker og restauranter foretrekker kjøtt fra Angus-rasen, og det er enkelt å forstå hvorfor. Angus-rasen er kjent for sin gode spisekvalitet, og mange vil nok gå så langt å si at hemmeligheten bak å skape et godt Steakhouse nettopp er kjøtt fra Angus, sier Espen.