Det beste tilbehøret til biff Se video

Det beste tilbehøret til biff

En saftig biff er som skapt for helg. Ta deg litt ekstra tid til å tilberede og sette sammen en god rett, så har du nydelig helgemat som gjør at kvelden varer.

Enten du velger entrecôte, ytrefilet, indrefilet eller en annen variant så er det viktig at biffen er mør, og gjerne stekt så den har rosa kjerne. Server gjerne med en god saus, grønnsaker og poteter. Vi gir deg noen av våre beste tips til hvordan tilberede en perfekt biff, og hvilket tilbehør som hever smaken. 

Slik steker du biff

Slik steker du biff

Biff er populær helgemat, men det er viktig å steke den riktig for at den skal bli saftig og ikke tørr. Vi gir deg de gode tipsene, slik at du kan overraske med en deilig biffmiddag.

En god béarnaisesaus

Enten du lager den selv fra bunnen av eller kjøper ferdig, er en god bearnaise en selvfølge til en saftig biff. Vi har et stort utvalg ferdigsauser som smaker som hjemmelaget, men dersom du ønsker å lage den selv kan du prøve denne oppskriften:

Andre gode sauser som passer til biff er en god sjy, godt kryddersmør eller klassikerne som peppersaus, rødvinssaus og chimicurry.

Kjøp Jacobs Utvalgte sauser hos MENY:


Ditt valg av poteter og grønnsaker

Server gjerne biffen med poteter og grønnsaker, og hvorfor ikke gjøre det enkelt med ovnsbakte rotgrønnsaker? Friske urter, hvitløk, olivenolje og flaksalt er alt som skal til for å heve smaken.

Drypp gjerne 2 ss flytende honning over grønnsakene før baking. Honningen forsterker den naturlige sødmen i rotgrønnsakene.


Det finnes mange varianter av potet som smaker nydelig til biff
. Fløtegratinerte poteter er en annen favoritt hos mange, og vår oppskrift på hjemmelagde fløtepoteter er både enkel og veldig god. I tillegg anbefaler vi deg å prøve disse til biffen:

Ikke tid til å lage selv? Kjøp ferdig:

Søtpotet har steget i gradene som et stadig mer populært alternativ til potet. Prøv gjerne en av disse variantene til biffen: 

Bruk høstens skogsopp og gi biffen en smak av høst. Aromasopp, champignon, kantarell eller annen god sopp i en deilig soppstuing. Deilig tilbehør til nesten alt – det topper alt fra en enkel rett til en skikkelig gourmetmiddag.

Dampede grønnsaker og puréer

Dampede grønnsaker som aspargesbønner, brokkoli og smørdampet spinat er lettvint og veldig godt. Ønsker du å gjøre litt mer ut av det, smaker kokte, moste grønnsaker som puré eller stappe alltid godt til biff og annet stekt kjøtt.

Prøv disse oppskriftene:

Kalde og varme salater

Ønsker du litt lettere tilbehør til biffen, anbefaler vi en varm eller kald salat. Du kan enten lage en biffsalat eller en tilbehørssalat. Prøv disse smakfulle oppskriftene:

Prøv våre smakfulle salater fra ferskvaredisken: