KyllingGården – kvalitet og dyrevelferd i samme råvare

KyllingGården – kvalitet og dyrevelferd i samme råvare

Kylling fra KyllingGården kommer fra utvalgte gårder hvor kyllingen har bedre plass enn standarden i bransjen. I tillegg er det gjort flere tiltak for å bedre kyllingenes miljø, og resultatet er ekstra god kylling med en aktiv oppvekst.

KyllingGården gikk foran

KyllingGården ble etablert i 2015 som et svar på forbrukernes ønske om kylling som ble fôret med narasinfri mat. Prior valgte ut egne gårder for å produsere denne kyllingen, og disse gårdene har hele tiden både gitt kyllingene bedre plass enn bransjestandarden og har tiltak for å øke trivselen.

Emblem
KyllingGården gir kyllingen 15% bedre plass enn bransjestandarden?
Med trivselstiltak som slike kasser, får de unge kyllingene et miljø rikt på naturlig aktivitet under oppveksten. Med trivselstiltak som slike kasser, får de unge kyllingene et miljø rikt på naturlig aktivitet under oppveksten.

Stimulerende miljø viktig

God trivsel er viktig, og trivselstiltakene er kasser som gir hvileplass og flisballer som stimulerer kyllingens søke- og hakketrang. De har også torvhauger slik at de kan strøbade. Kort og godt; et mer naturlig miljø for kyllingen å vokse opp i.

KyllingGården var først ute med å sette krav til ulike trivselstiltak for kyllingene, og et forskningsprosjekt utført på gårdene har vist at det absolutt har gitt ønsket effekt. 

KyllingGården - kun fra utvalgte gårder

KyllingGården - kun fra utvalgte gårder

Vi i MENY er opptatt av at du både skal spise bedre og leve bedre. Derfor gjør vi alt for at du skal få så bra råvarer som mulig. Vi er stolte av å tilby KyllingGården, som gir deg kylling som både har bedre plass og elementer som sikrer bedre trivsel og høyere aktivitetsnivå.

Det er viktig at husdyra har nok å holde på med. Dyr som har et miljø som oppfordrer til aktivitet, holder seg friskere.

Kyllinger er unge, lekne dyr og et rikt, stimulerende miljø med god plass bidrar til at kyllingene trives bedre.

Stina og Petter Aarsland fra Lundsrud Gård er glade for at dagens kylliger er mer aktive og har bedre helse. Stina og Petter Aarsland fra Lundsrud Gård er glade for at dagens kylliger er mer aktive og har bedre helse.

Lundsrud Gård

En av de utvalgte gårdene er Lundsrud Gård. Her har Petter og Stina drevet gården siden 2008, og de har levert kylling til KyllingGården helt siden starten av 2015. Fordi begge er svært opptatte av dyrevelferd får kyllingene fôr som gir balansert vekst. Flere trivselstiltak gir mer aktivitet og de har større plass å boltre seg på.

Vi ser tydelig at bedre plass gir aktive og friske kyllinger!

Emblem
Narasinfritt fôr har blitt standarden i Norge, men fremdeles er det ingen andre europeiske land som har fulgt etter?