Vil du bli en fleksitarianer?

Vil du bli en fleksitarianer?

Ved å kutte ut kjøtt gjør du både helsa og miljøet en tjeneste. Men det er ikke alle av oss som er villige til å aldri mer spise kjøtt og bli vegetarianere. Men det går an å bli vegetarianer på deltid – eller «fleksitarianer».

De fleste av oss har fått med oss at vi bør prøve å redusere inntaket av rødt kjøtt og heller velge magrere kjøttprodukter. Dette fordi studier har vist at det kan være en sammenheng mellom et høyt inntak av bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt og en rekke alvorlige sykdommer.

Et annet argument er at kjøtt er svært energikrevende i produksjon. Dermed er det ikke så veldig miljøvennlig å spise mye kjøtt heller. Det var den kjente amerikanske matskribenten Mark Bittman som lanserte begrepet «flexiterian». Et begrep som innebærer at man ikke nødvendigvis avstår helt fra kjøtt, men at man reduserer mengden kjøtt i kostholdet og aktivt prøver å finne andre og grønnere alternativer til kjøtt.

Vi håper at vi kan inspirere deg til å finne gode og grønne alternativer,slik at også du kan teste ut en tilværelse som fleksitarianer. Til glede for både smaksløkene, helsa – og miljøet. Lykke til!