De beste salatene
Er du en av dem som tror at en salat kun består av grønne blader og hermetiske maiskorn? Det stemmer ikke. Tiden da salaten var grønn, smakløs og kjedelig er forbi. Med en riktig kombinasjon av ingredienser, kan den spises som et måltid.
Trenger krønsj
Grønnsaker er fortsatt basisen, men hvorfor ikke gå for de fargerike sortene? Gulrøtter, aubergine, squash og gresskar har sterke farger som gjør bollen til et blikkfang.
For å forsterke det vakre synet, sper du på med noe som knaser. Hvitløkskrutonger setter fart på smaksløkene. Det samme gjør mini-grissini.
Sødmefylt frukt gir en spennende touch til slutt. Hvorfor ikke prøve epler, tørkende tranebær, dadler eller smakfulle urter?
Prøv dette i salaten:
Næringsrikt og spennende
Blandet salat er en super måte å få i seg frukt og grønt på. En god salat kan derfor hjelpe deg på veien mot målet om 5 om dagen.
Frukt, grønnsaker og bær inneholder forskjellige vitaminer, mineraler og kostfiber, i tillegg til sporstoffer og antioksidanter. Det er derfor en rekke fordeler med å inkludere dem i alle måltider. Dessuten smaker de skikkelig godt!
Kickstart dagen med "Truckers’ Choice"
Elsker du cowboyfrokoster? "Truckers’ Choice" bærer også det klingende navnet "Salade Lyonnaise". Vi kan love deg at den er full av godsaker.
Du trenger:
- En håndfull friseé, revet i mindre biter
- Bacon kuttet i terninger
- 1 finhakket sjalottløk
- Brødkrutonger etter smak
- 1 posjert eller bløtkokt egg
- Vinaigrette med Dijonsennep
Slik gjør du:
- Vask, spinn/kutt/riv og tørk salaten.
- Posjer eller kok egget.
- Fres baconet.
- Vend inn sjalottløk, bacon og brødkrutonger.
- Topp med det posjerte eller kokte egget.
Lunsj på glass
Det nærmer seg lunsjtider, og da er det lett å stappe i seg noe du finner i farta. Særlig hvis tiden er knapp, og du er på vei fra A til B. Med små forberedelser kan du likevel få i deg en salatlunsj som smaker fantastisk. Det beste er at den lages på 1,2,3, og oppbevares på glass.
Dette trenger du:
|
|
Slik gjør du:
- Rens og grovkutt hjertesalaten.
- Rens og skjær opp eplet, reddikene og jordbærene.
- Visp sammen olje, balsamico, honning og valmuefrø. Deretter krydrer du blandingen med salt og kvernet pepper. Hell så dressingen over på et passende glass
- Legg epler, reddiker og jordbær lagvis.
- Dryss over smuldret fetaost og valnøtter. Topp med hjertesalat.
Poke bowl med laks og blomkålris
Prøv en fristende poke-bowl med laks og frisk blomkålris. Superkjapt og utrolig godt!
Slik gjør du:
- Rens og riv blomkålen på et rivjern.
- Stek blomkålen over høy varme i et par minutter. Krydre lett med salt og pepper. Ha blomkålrisen over i en passende bolle.
- Skjær mango i terninger, avokado i skiver og strimle gulroten.
- Skjær laksen i terninger eller tynne skiver.
- Legg alle ingrediensene i bunker oppå blomkålrisen.
- Drypp over litt soyasaus, legg på litt chilimajones hvis ønskelig og server gjerne litt lime ved siden av til å presse over. Topp gjerne med koriander og sesamfrø.
Salat til dessert
Søte og friske dessertsalater er både enkelt og veldig godt. Nyt dem på en varm sommerdag, eller i godstolen som litt ekstra kos. Topp gjerne med blåmuggost, honning og ristede nøtter.
Trenger du mer inspirasjon til en søt, frisk og litt sunnere dessert? Prøv en av disse oppskriftene: