De beste salatene

De beste salatene

De dagene da en salat var kinakål med agurk og tomat, er forbi. I dag kan en salat være et saftig, ­mettende måltid, full av smak og næring med allverdens godsaker oppi. Her får du våre beste tips til en smakfull og spennende salat!

Er du en av dem som tror at en salat kun består av grønne blader og hermetiske maiskorn? Det stemmer ikke. Tiden da salaten var grønn, smakløs og kjedelig er forbi. Med en riktig kombinasjon av ingredienser, kan den spises som et måltid.

Alt du liker kan du faktisk ha i en salat! Det gjelder også proteinkilder som kylling, kjøtt, ost og egg.

Trenger krønsj

Grønnsaker er fortsatt basisen, men hvorfor ikke gå for de fargerike sortene? Gulrøtter, aubergine, squash og gresskar har sterke farger som gjør bollen til et blikkfang.

For å forsterke det vakre synet, sper du på med noe som knaser. Hvitløkskrutonger setter fart på smaksløkene. Det samme gjør mini-grissini.

Sødmefylt frukt gir en spennende touch til slutt. Hvorfor ikke prøve epler, tørkende tranebær, dadler eller smakfulle urter?

Prøv dette i salaten:


Næringsrikt og spennende

Blandet salat er en super måte å få i seg frukt og grønt på. En god salat kan derfor hjelpe deg på veien mot målet om 5 om dagen.

Frukt, grønnsaker og bær inneholder forskjellige vitaminer, mineraler og kostfiber, i tillegg til sporstoffer og antioksidanter. Det er derfor en rekke fordeler med å inkludere dem i alle måltider. Dessuten smaker de skikkelig godt!

En salat er ikke lenger kjedelig og smakløs. Med friske grønnsaker, sprø krutonger og en god vinaigrette blir den et festmåltid i seg selv. En salat er ikke lenger kjedelig og smakløs. Med friske grønnsaker, sprø krutonger og en god vinaigrette blir den et festmåltid i seg selv.

Kickstart dagen med "Truckers’ Choice"

Elsker du cowboyfrokoster? "Truckers’ Choice" bærer også det klingende navnet "Salade Lyonnaise". Vi kan love deg at den er full av godsaker.

Du trenger:

 • En håndfull friseé, revet i mindre biter
 • Bacon kuttet i terninger
 • 1 finhakket sjalottløk
 • Brødkrutonger etter smak
 • 1 posjert eller bløtkokt egg
 • Vinaigrette med Dijonsennep
Du kan bruke litt av baconfettet i salaten eller bruke en vinaigrette smakt til med sennep. Sørg uansett for at salaten vendes godt i baconfettet eller vinaigretten.

Slik gjør du:

 1. Vask, spinn/kutt/riv og tørk salaten.
 2. Posjer eller kok egget.
 3. Fres baconet.
 4. Vend inn sjalottløk, bacon og brødkrutonger.
 5. Topp med det posjerte eller kokte egget.
Det finnes mange gode kombinasjoner du kan ha på glass! Her er en linsesalat med reker, soyabønner, paprika og purre. Det finnes mange gode kombinasjoner du kan ha på glass! Her er en linsesalat med reker, soyabønner, paprika og purre.

Lunsj på glass

Det nærmer seg lunsjtider, og da er det lett å stappe i seg noe du finner i farta. Særlig hvis tiden er knapp, og du er på vei fra A til B. Med små forberedelser kan du likevel få i deg en salatlunsj som smaker fantastisk. Det beste er at den lages på 1,2,3, og oppbevares på glass.

Dette trenger du:

 • 1 hjertesalat
 • 2 reddiker
 • ½ eple
 • 22 g grovhakkede og ristede valnøtter
 • 180 g jordbær
 • 40 g fetaost
 • 3 ss vanlig olivenolje
 • 1 ss balsamico
 • 1 ts flytende honning
 • 1 ss valmuefrø
 • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

 1. Rens og grovkutt hjertesalaten.
 2. Rens og skjær opp eplet, reddikene og jordbærene.
 3. Visp sammen olje, balsamico, honning og valmuefrø. Deretter krydrer du blandingen med salt og kvernet pepper. Hell så dressingen over på et passende glass
 4. Legg epler, reddiker og jordbær lagvis.
 5. Dryss over smuldret fetaost og valnøtter. Topp med hjertesalat.
Vend/rist på glasset før servering, slik at dressingen blir jevnt fordelt mellom alle ingrediensene.

Poke bowl med laks og blomkålris

Prøv en fristende poke-bowl med laks og frisk blomkålris. Superkjapt og utrolig godt!

Poke-bowl kan du også variere i det uendelige. Prøv gjerne med sukkererter og granateplekjerner! Poke-bowl kan du også variere i det uendelige. Prøv gjerne med sukkererter og granateplekjerner!

Slik gjør du:

 1. Rens og riv blomkålen på et rivjern.
 2. Stek blomkålen over høy varme i et par minutter. Krydre lett med salt og pepper. Ha blomkålrisen over i en passende bolle.
 3. Skjær mango i terninger, avokado i skiver og strimle gulroten.
 4. Skjær laksen i terninger eller tynne skiver.
 5. Legg alle ingrediensene i bunker oppå blomkålrisen.
 6. Drypp over litt soyasaus, legg på litt chilimajones hvis ønskelig og server gjerne litt lime ved siden av til å presse over. Topp gjerne med koriander og sesamfrø.

Salat til dessert

Søte og friske dessertsalater er både enkelt og veldig godt. Nyt dem på en varm sommerdag, eller i godstolen som litt ekstra kos. Topp gjerne med blåmuggost, honning og ristede nøtter.

Trenger du mer inspirasjon til en søt, frisk og litt sunnere dessert? Prøv en av disse oppskriftene: