Gi maten et løft med litt sunnere topping
Du har kanskje sett de små posene med alt fra nøtter, tørket frukt og frø til minigrissini og krutonger? Disse inneholder mye snadder som er prikken over i-en i f.eks. salater, havregrøt og på pizza.
De er også perfekte som mellommåltid på farten når magen rumler og blodsukkeret daler.
Gjør hverdagsmaten litt mer spennende
En salat, enkel yoghurt eller havregrøt er sjeldent en gastronomisk opplevelse for de fleste av oss. Da er det godt å vite at den enkelt kan bli både spennende og smakfull med et enkelt dryss!
Havregrøt kan få godt selskap av chiafrø, nøtter og tørket frukt - her er det kun fantasien som setter grenser! Tørket frukt tilfører en god sødme som kan gjøre selv den kjipeste havregrøt til en smaksopplevelse.
Topp havregrøten med noe godt
Topp pizzaen med pinjekjerner
Ingen lørdag uten den berømte lørdagspizzaen! Valgmulighetene med pizza er nærmest uendelige, så hvorfor ikke teste noe litt annerledes? Prøv pinjekjerner!
Ristede pinjekjerner er utsøkt nøtteaktige, mens den naturelle varianten smaker noe mildere. Begge tilfører de pizzaen mye smak, og et snev av noe spennende.
Og vil du ikke ha dem på pizzaen, er pinjekjerner kjempegodt som topping på de fleste middagsretter og på salater.
God snacks og enkle mellommåltider
Om du kjenner blodsukkeret synke og sulten stige, finnes det også enkel snacks eller nøtteposer du enkelt kan stille sulten med.
Du finner små nøtteposer som er en perfekt porsjon når du trenger litt påfyll.
Fysen på noe digg? Prøv dadler!
Dadler er en liten klebrig frukt, som kan benyttes i både middagsretter og desserter. Du finner dem med lakrisrot eller appelsin og kakao - perfekt når du har lyst på noe søtt.
Lag dine egne konfektkuler med dadler
- 1 pose dadler med kakao og appelsin
- 150 g cashewnøtter
- 1 ss kakaopulver
- 1 klype maldonsalt
Slik gjør du
- Kjør alle ingrediensene sammen i en food processor til du har en klissete masse.
- Form små eller mellomstore kuler.
- La dem avkjøle seg i fryser eller kjøleskap et par timer før servering.