Smarte tips til studentmat

Smarte tips til studentmat

Oppdatert 16. juli 2024
Er du student eller kjenner du en? Da bør du få med deg disse tipsene på sunn og billig studentmat, og smarte kjøp av ting du trenger til studenthjemmet.

Prioriteringer og smarte valg

Til tross for et lite kjøkken, lite utstyr og et lite matbudsjett, kan man med enkle grep lage både sunn, god og billig mat. Her er 5 tips: 

  1. Se etter tilbud og les kundeavisen hver uke. Du kan spare mye om du får med deg de gode tilbudene. 
  2. Planlegg innkjøpene dine, og kjøp ikke mer mat enn du klarer å spise opp. Da slipper du å kaste mat, og sparer både miljøet og penger. Hos MENY får du kjøpt både pølser og burgere enkeltvis.
  3. Se på kiloprisen. Det er lettere å sammenligne matvarene med hverandre
  4. Lag middagsavtaler – det er billigere og enklere å lage mat til to eller flere, og så er det hyggelig å spise sammen
  5. Last ned appen «To Good To Go" der kan du gjøre mange kupp hos MENY.

Faste deals hos MENY:

Redd overskuddsmat med Too Good To Go

Redd overskuddsmat med Too Good To Go

Hver dag gjør våre butikker en innsats for å unngå matkasting. MENY samarbeider med Too Good To Go for å redde mat som er til overs.

Enkel, billig og rask middag 

Hos MENY finner du "Ukens middag", et konsept hvor du finner enkle middager basert på 4 produkter, ferdigretter som kun skal varmes, og varm take-away.

Ukens middag under 20 minutter

Ukens middag under 20 minutter er for deg som synes det er greit å lage middagen selv, men som ikke nødvendigvis vil lage alt fra bunnen. Hver uke gir deg 2 enkle middager basert på tilbudsprodukter satt sammen med våre egne ferdige sauser og baser, samt gode grønnsaker.

Klikk for denne ukens middager.

Gode ferdigretter - klare til å varmes

Noen dager gidder man ikke lage en fullverdig middag til seg selv, og da finnes det heldigvis noen gode, raske alternativ.  Vi i MENY har utviklet et konsept under paraplyen "Ukens middag" som består av smaksrike, næringsrike retter som kun skal varmes. Det er kokkene våre i MENY-Lauget som har bestemt smakene, og disse er vi stolte av. Prøv for eksempel en av våre populære lasagner, fiskesuppen som smaker hjemmelaget, butter chicken, red thai curry eller en mer tradisjonsrik gryterett.

Ukens middag - Klar til å varmes, er MENYs serie med ferdige middager basert på gode råvarer. Middagene er populære og dette er bestselgerne: 

Faste knallkjøp på varer man kjøper ofte

Visste du at det finnes mye godt blant MENY sine faste knallkjøp? Egg, spekemat, ost og ukens brød  kan bli utgangspunkt for gode retter som omelett, ostesmørbrød og pizza.

Vi viser deg hvordan du gjør det både raskt, enkelt og billig! 

Nedprisningsdisken: Se etter mat som er satt ned i pris

I en egen kjøledisk selger vi ut varer med kort holdbarhet til redusert pris, fra 25-50 % avslag. De vanligste varene du kan finne her er kjøttdeig, ost, melk og yoghurt. 

Se etter disken med nedprisede matvarer som holder på å gå ut på dato! Mye smaker bra lenge etter datoen er gått ut. Lukt, se og smak! Se etter disken med nedprisede matvarer som holder på å gå ut på dato! Mye smaker bra lenge etter datoen er gått ut. Lukt, se og smak!

Omelett

Omelett med ost, skinke og tomat blir en god og mettende frokost. Hos MENY får du både spekeskinke og mozzarella til en god pris. Da kan du lage en oppgradert versjon av denne favoritten: 

Omelett kan også bli en rask og enkel middag. Se hva du har i kjøleskapet, både kokte poteter, pølser, kylling, biffkjøttt, asparges, sopp, paprika og det meste av andre grønnsaker kan brukes. 

Lag en god middagsomelett med løk, paprika, squash, ris og det du har igjen av rester av kjøtt og grønnsaker. Lag en god middagsomelett med løk, paprika, squash, ris og det du har igjen av rester av kjøtt og grønnsaker.
Fem basisvarer du bør ha i kjøkkenskapet

Fem basisvarer du bør ha i kjøkkenskapet

Når du flytter for deg selv er det lurt å handle inn noen basisvarer som kan brukes til mye. Ved å handle smart kan du planlegge for flere dager av gangen, benytte alt og kaste mindre, samtidig som du har et variert og spennende kosthold.

Ostesmørbrød

Ostesmørbrød kan være en lett middag eller digg kveldsmat. Her kan du bli kvitt siste rest av gulosten og den siste skiven med skinke. Hva med en BLT med bacon, salat og tomat eller en vegetarvariant med avokado? 

Pizza

Pizza er raskt, billig og veldig godt, og blir derfor ofte middagsvalget for studenter. Velger man ferdigpizza, bør du lage en enkel salat til, og kjøpe rømmedressing som passer både til pizzaen og salaten.

Alternativt kan du lage pizza fra bunnen av eller kjøpe en rimelig ferdigbunn, og slenge på din favorittopping. Hva med å lage en stor langpannepizza, så kan du fryse ned og ha et ekstra måltid eller to på lur?

Kjenner du en student som fortjener en hyggelig overraskelse? Du kan handle til studenten i nettbutikken og velge levering til deres hjemmeadresse. Husk at du også kan gi et gavekort, så kan studenten handle selv.

Kjøp og bruk det med en gang, eller frys det ned. Her kan man jo virkelig gjøre gode kupp, samtidig som man bidrar til mindre matsvinn!

Se også etter «Omplassert frukt og grønt»som også passer fint for små husholdninger ettersom man plukker stykkevis.

Ofte kan deler av innholdet i flerpakninger av frukt og grønt i v-re ødelagt, men i MENY fjerner vi det ene stygge eplet i pakken, for så å plassere resten i vårt stativ for omplassert frukt og grønt. Alt i stativet koster kr. 10 pr. kilo, og passer for prisbevisste og singelhusholdninger!

 

First Price - alltid vårt billigste alternativ: