Høyfjellsrein - Jotunheimen og Valdres

Høyfjellsrein - Jotunheimen og Valdres

Eksotisk kjøtt fra en av Norges flotteste nasjonalparker.

Det massive fjellområdet Jotunheimen har blitt utnyttet av bygdefolket til setring og beite for husdyr i alle tider, men er også hjemmet til mange reinsdyr.

I det vakre og ville fjellandskapet i Jotunheimen og Valdres, 1000-2000 meter over havet, lever høyfjellsreinen. Med beite mot slike høyder og i randsonen for snø, sikrer reinen seg hele tiden tilgang på friskt gress og fjellurter, som spirer frem etter hvert som snøen trekker seg tilbake om våren.

Det er derfor Høyfjellsrein fra en av Norges flotteste nasjonalparker har unik kjøttfylde og fantastisk smak. 

En eksklusiv råvare

Høyfjellsrein er en unik serie med et begrenset opplag utvalgte dyr. Dette er fordi Nortura inngår avtale med de lokale tamreinlagene, som Vågå og Lom tamreinlag, for hvor mange rein som skal slaktes for sesongen.

Snittvekten på slaktene av rein fra Jotunheimen og Valdres er 33 kilo, og det slaktes nesten bare kalv. Denne vekten er høyere enn for eksempel rein fra Finnmarksvidda, som har en snitt-slaktevekt på ca. 22-23 kilo.

Her er beiteforholdene en viktig faktor, som kan påvirke differansen i vekt. Med andre ord er det store og flotte dyr med eksotisk kjøtt og av høy kvalitet som inngår i serien til Høyfjellsrein.

Når reinen er klar til slakting på høsten, samles de i innhegninger, og blir slaktet i et lite slakteri på vidda i Jotunheimen. For at kjøttet skal holde god kvalitet og så lav pH som mulig, skjer selve slaktingen ganske intensivt og over en kort periode, før brunstperioden tiltrer.

Etter slakting fraktes reinen med bil til anlegget på Otta for å bli skåret ned, før de sendes videre til anlegget på Gol for finstykk og pakking og emballering i forbrukerpakninger.

Spesialitetsmerke og kvalitetsstempel

Høyfjellsreinen er en eksklusiv råvare, skåret ned for hånd til møre og smakfulle delikatesser.

I sortimentet finner du mørbradbiff, indrefilet, ytrefilet, flatbiff, carré, skank og håndsurret lårstek. Høyfjellsreinen har blitt tildelt Spesialitetsmerket av Matmerk for unik smak.

Norsk Gildekjøtt er et kvalitetsstempel som betyr at produktet inneholder kun norsk kjøtt fra kvalitetssikrede gårdsbruk over hele landet og er produsert av fagfolk med høy kompetanse etter Gildes strenge kvalitetsstandarder.

Kjøtt fra Høyfjellsrein får du i utvalgte MENY butikker.