Noraker gård - Valdres

Noraker gård - Valdres

Prisvinnende rakfisk fra Valdres.

Noraker gård er en gammel slektsgard i Valdres som har gått fra far til sønn siden 1500- tallet. I 1969 startet Unni og Gunnar Noraker med oppdrett av fisk med videreforedling til rakfisk. I dag er det neste generasjon, dvs 14. generasjon ved Nils Noraker som er driver av garden.

Rakfisk fra eget råstoff

Store mengder fjellvann fra 900 moh føres direkte i rør ned til oppdrettsanlegget. Høyt trykk på vannet gir selvrensende dammer og rask vannutskifting. I den sterke vannstrømmen får fisken også god mosjon og trivsel, som igjen virker inn på kvaliteten til fiskekjøttet.

I rakeprosessen danner melkesyrebakterier bl.a smakstoffer samtidig som fiskekjøttet fiskekjøttet endrer konsistens. Rakeprosessen styrer vi med saltkonsentrasjon, temperatur, modningstid og svært streng hygiene.  

Leverer rakfisk i tre modningsgrader

Rakfisken leveres i tre ulike lagringsgrader. Mild er lagret i 3-6 måneder, lagret i 6-12 måneder og vellagret som har blitt lagret i hele 12-18 måneder.

Et delikat produkt med god balansert smak. Det er en fin og tiltalende farge på produktet. Bra konsistens som gjør at det er anvendelig både til smøring  og til å porsjonere i fine stykker. Helhetlig framstår dette produktet med en klar og tydelig regional profil.

Noraker gård har vunnet folkejuryen sin pris som beste rakfisk ved Norsk Rakfiskfestival hele 14 ganger siden 1994. Norakers vellagrede rakfisk vant prisen Årets fisk- og sjømatprodukt 2013 under den nasjonale kåringen til det norske måltid.

På garden har vi eget gardsutsalg, selskapslokale, møterom hvor vi har et rikt utvalg av gardsmatprodukt. Etter avtale arrangerer vi også omvisninger på garden.

Rakfisken til Noraker gård får du i utvalgte MENY-butikker