Julens beste Matskatter fra Østfold
Tyttebærene til julemiddagen får du fra Askim Frukt- og Bærpresseri, Ek Gårdskjøkken sørger for desserten og lager crème brûlée av egg fra egen gård.
Til julefrokosten er det godt med Olivias sild. Julen blir ikke den samme uten god lokalmat. Prøv en smaksrik Matskatt til jul, du også!
Røkelaks fra Troll
- Pepperlaks
Varmrøkt pepperlaks fra Troll Salmon har en mild smak av pepper, salt og røk. Den er like god i en sandwich som til pasta. - Røkelaks i skiver
Røkelaks fra Troll Salmon kjennetegnes av en karakteristisk, mild og lite salt smak. Kaldrøking med flis fra bøk gir en dempet røksmak.
Saft, syltetøy og dessertsaus fra Askim frukt- og bærpresseri
Frukt og bær har en sentral rolle til jul. En deilig eplemost passer godt til fet julemat, og rørte tyttebær serveres selvsagt med ribba, pinnekjøttet eller en saftig skinkestek. Her er våre julefavoritter fra Askim frukt- og bærpresseri.
- Kirsebærsaus
Smakfull kirsebærsaus klar til bruk. Laget av norske kirsebær og passer perfekt til riskrem, på is, ostekake, brownies eller andre desserter. Sausen er glutenfri. - Solbærgele
Solbær er små vitaminbomber. Geléen er laget av ren råsaft fra søte, modne solbær, tilsatt sukker. Glimrende følge til viltkjøtt, patéer, all slags ost og gjerne som pålegg. - Rørte tyttebær
Et luftig og velsmakende tyttebærsyltetøy til hverdag og fest. Perfekt til kjøttmiddagen og godt som pålegg. - Eplemost
Eplemosten er filtrert, ren og usukret råsaft fra norske, saftige epler, med en gylden farge. God som den er eller blandet med litt vann eller kullsyrevann.
Crème brûlée fra Ek Gårdskjøkken
På Ek Gårdskjøkken lages klassisk crème brûlée av egg fra hønene på gården. Desserten håndlages og selges i terrakottaskåler.
Lilla rosenkål
En dekorativ smaksbombe til julemiddagen. Mild pepperaktig smak og flott lilla farge. Kok den i lettsaltet vann og gi den en rask omgang i stekepannen sammen med godt smør og litt honning.
Tundra - en serie alkoholfri drikke
Hos Nøisom i Gamlebyen i Fredrikstad produseres gode drikkevarer med lidenskap og de beste råvarer. Tundra tonic er forfriskende leskedrikk som kan nytes alene eller sammen med andre ingredienser i en mock-tail.
Eplemost fra Dyre Gård
Gårdspresset eplemost fra Dyre Gård. Eplene sorteres og presses etter sort. Det gir eplemosten ren og karakteristisk smak.
Olivias Sursild
Sildebitene er kuttet i delikate biter og marinert i krydder, med løk og fersk dill. Perfekt til julefrokosten.