Julens beste matskatter fra Telemark

Julens beste matskatter fra Telemark

I Telemark er folk gode på lokalmat og tar vare på håndverket. Vi har plukket ut våre favoritter du bør prøve til jul!

Mellom havet i sør og fjellene i nord dyrkes solmodne epler som blir til deilig og frisk eplemost. Fra Telemarkslam får du det beste pinnekjøttet av lam på fjellbeite, mens Skreppa lager flatbrødet du vil ha jul. Prøv en Matskatt til jul du også eller gi bort en smaksrik gave til å spise opp! 

Eplemost fra Epleblomsten

Deilig eplemost helt uten tilsatt vann eller sukker. Syrlig eplemost er også perfekt til fet julemat som ribbe og pinnekjøtt. 

Epleblomsten lager friske eplemoster av ulike epletyper. Epleblomsten lager friske eplemoster av ulike epletyper.
  • Gavepakke med 3 flasker
    Premium gardsmost av Discovery og Summerred epler med en flaske bringebær og eple i gavepakke. Epleblomsten presser frukt og bær fra eplebygda Gvarv, helt uten tilsetninger.
  • Eplemost 3 liter
    Deilig og frisk eplemost fra Epleblomsten er presset av solmodne epler fra Telemark. Helt naturlig og uten tilsatt vann eller sukker. 

Epleblomsten - Sauherad

Epleblomsten - Sauherad

Eplemost fra Epleblomsten kommer fra friske, solmodne epler fra middelaldergården Sauar Gard i Telemark.

Pinnekjøtt av Telemarklam

Pinnekjøttet fra Telemarklam er laget av lår, bog, rygg og ribbe. Du får mye mer kjøtt og den gode smaken av urter fra frodig fjellbeite.

Flatbrød fra Skreppa

Flatbrød er vårt nasjonalbrød. Bakstekonene hos Skreppa har modernisert produksjonen, men oppskriften og smaken er den samme hjemmebakte.

 I 2001 satsa tri jentur i Morgedal alt på eit sprøtt konsept. I 2001 satsa tri jentur i Morgedal alt på eit sprøtt konsept.
Skreppa - Morgedal

Skreppa - Morgedal

Et sprøtt konsept

Telemarkskling

En av de eldste mattradisjonene i Telemark er Telemarkskling. En god lefse som passer til kaffen og til festmåltidet.

Økologiske egg fra Holte gård

Økologiske egg fra Holte gård i Drangedal. Hos Holte lever hønene gode liv og får spesialkomponert fôr med mais, uten soya. Det gir gode egg.

På Holte gård i Drangedal kommune i Telemark er all innmark økologisk drevet og alt er kortreist – med mindre stress og skader på dyrene som en gevinst ved å tenke dyrevelferd. På Holte gård i Drangedal kommune i Telemark er all innmark økologisk drevet og alt er kortreist – med mindre stress og skader på dyrene som en gevinst ved å tenke dyrevelferd.

Holte Gård - Drangedal

Holte Gård - Drangedal

På Holte gård i Drangedal kommune i Telemark er all innmark økologisk drevet og alt er kortreist – med mindre stress og skader på dyrene som en gevinst ved å tenke dyrevelferd.

Telemakrøye

I Fyresvatnet vokser Telemarkrøya seg stor og smakfull. Det dype, rene vannet med stor gjennomstrømning, sørger for ren og naturlig smak på fisken.

I over 15 år har ekteparet Aketun drevet med fiske og røyking av fisk fra Fyresvatn, men de varierende fangstene var en stor utfordring, og de valgte derfor å satse på ferskvannsoppdrett i stedet – med stor suksess. I over 15 år har ekteparet Aketun drevet med fiske og røyking av fisk fra Fyresvatn, men de varierende fangstene var en stor utfordring, og de valgte derfor å satse på ferskvannsoppdrett i stedet – med stor suksess.
Telemarkrøye: Fin fisk fra Fyresvatn

Telemarkrøye: Fin fisk fra Fyresvatn

Røya er selveste urfisken og blir kalt Norges vakreste ferskvannsfisk. Du finner nydelig Telemarkrøye i ferskvaredisken hos MENY.