Strandli gård - Nordland Se video

Strandli gård - Nordland

De leker ikke lokalmat på Strandli Gård. Når osten ystes på gårdsysteriet på familiegården, er melka fremdeles varm – rett fra kyrne på gården.

I 2005 begynte ekteparet Tor og Siri og leke med tanken på å lage sin egen ost. Melkekyrne var allerede på plass, så hvorfor ikke bruke den fantastiske melka til å lage en lokal ost fra naturskjønne Nordland?

Når osten ystes på gårdsysteriet på familiegården, er melka fremdeles varm – rett fra kyrne på gården. Når osten ystes på gårdsysteriet på familiegården, er melka fremdeles varm – rett fra kyrne på gården.

Fra jord til bord

Som melkebonde hadde Siri Stabbforsmo sett seg lei på å kun levere fra seg melka til Tine. På den måten fikk hun aldri kontakt med forbrukerne og de som skulle få glede av gårdsproduksjonen.

- Jeg har alltid likt tankegangen om at en bonde skal kunne følge produksjonen fra jord til bord. Med osteproduksjonen har vi endelig fått kontakt med kundene våre og det har vært utrolig givende, sier Siri som nå kan glede seg over at osten, BæråsCammen, fås kjøpt i alle MENY-butikker over hele landet.

Kjøp ostene fra Strandli Gård på MENY

Mild smak

Osten er en norsk camembert med mild smak, klar hvit skorpe og lys ostemasse. Kanskje ikke så ulik den vakre naturen nordlanske naturen i Helgeland og de jordnære bøndene på Strandli Gård. Osten er velegnet til ostefatet, på godt brød med søtt tilbehør og tørket frukt.

Golvertind er en myk og mild blåmuggost av pasteurisert kumelk, og som faller i smak også hos de som er litt skeptiske til de klassiske kraftige blåmuggostene. Server den gjerne med litt sirupsbrød, portvinssyltede korinter og ristede nøtter, eller kvedeeple gelé og usaltet kjeks.

BæråsCammen har fått navnet sitt fra den naturskjønne Bæråsen som skimtes rett bak familiegården. Og Golvertind er oppkalt etter den nest høyeste toppen i Børgefjell.

Steike - et produkt av lengsel etter Kreta

Sommeren 2021 fikk ikke Siri og Tor den årlige turen til Kreta, og savnet etter Halloumi meldte seg. Siri tok bokstavelig talt den gode melken fra kyrene på gården i egne hender å begynte å eksperimentere. Målet var en ost av Holloumi-type. Etter litt googling knakk hun koden og brakte Steike -  en håndlaget, norsk halloumivariant, til bordet.

Steike er produsert på pasteurisert kumelk og passer perfekt på en syrlig salat med sitrus.

BæråsCammen fås i alle MENY-butikker over hele landet.