Strandli gård - Nordland Se video

Strandli gård - Nordland

De leker ikke lokalmat på Strandli Gård. Når osten ystes på gårdsysteriet på familiegården, er melka fremdeles varm – rett fra kyrne på gården.

I 2005 begynte ekteparet Tor og Siri og leke med tanken på å lage sin egen ost. Melkekyrne var allerede på plass, så hvorfor ikke bruke den fantastiske melka til å lage en lokal ost fra naturskjønne Nordland?

Når osten ystes på gårdsysteriet på familiegården, er melka fremdeles varm – rett fra kyrne på gården. Når osten ystes på gårdsysteriet på familiegården, er melka fremdeles varm – rett fra kyrne på gården.

Fra jord til bord

Som melkebonde hadde Siri Stabbforsmo sett seg lei på å kun levere fra seg melka til Tine. På den måten fikk hun aldri kontakt med forbrukerne og de som skulle få glede av gårdsproduksjonen.

- Jeg har alltid likt tankegangen om at en bonde skal kunne følge produksjonen fra jord til bord. Med osteproduksjonen har vi endelig fått kontakt med kundene våre og det har vært utrolig givende, sier Siri som nå kan glede seg over at osten, BæråsCammen, fås kjøpt i alle MENY-butikker over hele landet.

Kjøp ostene fra Strandli Gård på MENY

Mild smak

Osten er en norsk camembert med mild smak, klar hvit skorpe og lys ostemasse. Kanskje ikke så ulik den vakre naturen nordlanske naturen i Helgeland og de jordnære bøndene på Strandli Gård. Osten er velegnet til ostefatet, på godt brød med søtt tilbehør og tørket frukt.

BæråsCammen har fått navnet sitt fra den naturskjønne Bæråsen som skimtes rett bak familiegården. 

BæråsCammen fås i alle MENY-butikker over hele landet.

Våre utvalgte VM-oster

Våre utvalgte VM-oster

Rundt omkring i hele Norge ystes det oster av ypperste kvalitet. I et land med verdens beste melk har vi selvsagt verdens beste ost. Hos MENY kan vi tilby oster fra mer enn 70 forskjellige norske ysterier, blant annet Fanaost fra Ostegården og Raudberg fra Himmelspannet. Vi har valgt ut noen fantastiske osteskatter fra alle landsdeler.