Matskatter fra Nordland

Fra Lofoten og Vesterålen i Nordland kommer for mange årets kulinariske høydepunkt: Skreien. I dette fylket foredles også landets beste lutefisk og tørrfisk, og rekene fra det frådende havet her, har nesten ikke sidestykke. Villsau beiter i de røffe fjelllandskapene, og småprodusenter som Strandli gård, leverer sagnomsuste og særegne oster som Golvertind.

Lokalmat fra Nordland:

Smakfulle og delikate oster

I vårt langstrakte land ystes det ost også langt nord. Her finner vi Strandli gård som produserer hvit- og blåmuggoster som har vunnet flere priser. Kjerringøy Ysteri holder til en halvtimes kjøring fra Bodø og lager oster ystet på råmelk. 

Emblem
Smaken på ostene vil være påvirket av alt. Dyrene på gårdene, vår, sommer og vinter, sol og regn, kort sagt en smak av Kjerringøy! - Kjerringøy Ysteri

Fisk fra Vesterålen

Skreien kommer herfra, og hvert å mellom januar og april kommer svømmende fra Barentshavet for å gyte i områdene langs norskekysten i nord - spesielt Lofoten. Her kommer også den lekreste ishavsrøye fra Sigerfjord Fisk som lever i dypt, kaldt vann i vassdrag i Vesterålen.

Andre delikatesser rett fra havet

Det er kanskje ingen overraskelse at både pålegg og gode retter tar utgangspunkt i fersk fisk og de gode råvarene fra havet. Her kan de skilte med kanskje Norges beste kaviar, Melbu Kaviar, som lages på en gammel familieoppskrift. I tillegg kan du nyte smakfull bacalao, hvalgryte eller klippfisk fra Kaikanten - En liten familiebedrift etablert i Tromsø.