Hervik - Ryfylke

Hervik - Ryfylke

Saft suse, så sunt!

Ved familiebedriften Rogaland Konservefabrikk har det blitt produsert Hervik saft og syltetøy siden 1939 og juice siden 2004. Fabrikken ligger i den lille bygda Hervik i Ryfylke, som ligger til Boknafjord mellom Stavanger og Haugesund.

I dag drives bedriften av tredjegenerasjon i familien Romseland, og holder til ved barndomshjemmet til Tor og Sissel – barnebarn av de som i sin tid startet produksjonen.

- Derfor har vi slagordet ”Nærmare himalaga kjeme du mest ikkje”. Vi er 12 ansatte, og enkelte av dem har vært hos oss i over 30 år. Det sier litt om trivselen! Fortsatt er syltetøy og juice en del av lunsjen i matpausene – et frivillig og helt naturlig valg for de ansatte som selvsagt har hver sine favoritter, forteller daglig leder Tor Romseland.

Saft og syltetøy uten konserveringsmidler er fremdeles essensen i både produksjonen og det Hervik står for, og slik vil det også være fremover. De har imidlertid utvidet konseptet noe innenfor sjangeren; kjølte juicer til kafeer og kantiner – også disse av kvalitetsfrukt og –bær, og helt uten konserveringsmiddel.

Smak og kvalitet står høyt på Hervik. De som jobber der har en stolthet til produktene og til arbeidet som utføres. Metodene er tradisjonsrike og velprøvde – blant annet varmfylles syltetøyet for så å avkjøles hurtig mens glassene vendes. Da unngår man å bruke konserveringsmidler, og sluttresultatet blir ekstra smakfullt.

Produktene til Hervik får du i utvalgte MENY-butikker og i nettbutikk.