Matskatter fra Rogaland

Den vakre kysten i Rogaland har kritthvite stender og endeløse jorder, men regionen er også bratte fjell og et viktig fiske. Herfra får du lammekjøtt og svinekjøtt av beste kvalitet fra Jæren Smak, sild fra selveste Sildakongen, saft og syltetøy fra Hervik og mye annet godt.

Lokalmat fra Rogaland

Kjøtt av høy kvalitet

I denne regionen er det god tilgang på beiteplass for dyrene, noe som gjenspeiles i kjøttkvaliteten. Fra Jæren Smak får du lammekjøtt og svinekjøtt i premiumkvalitet, mens Nyyyt produserer pinnasteik – saltet og tørket lammekjøtt av sauerasen svartfjes.

Fantastisk sjømat fra hele Rogaland

Med en lang kystlinje og mange fjorder er det kanskje ikke så rart at det lages fantastiske sjømatprodukter her. Sildakongen lager sild til enhver anledning, Sterling kveite byr på fersk kveite av høy kvalitet og laksekongen King Mikal lager ørret- og lakseprodukter røkt på gamlemåten. 

Fra norsk korn til lekker håndverksbakst

Stangeland Mølle produserer bare av norsk kvalitetskorn fra Odal, og raspeballblanding som er laget på norske poteter. Sandnes Bakeri er opptatt av rene råvarer, gode håndverkstradisjoner og hos Como Mexio lages autentiske, meksikanske tortillas.

Gode vekstkår for frukt og grønt

Vestlandsklimaet er perfekt for smakfull frukt og grønnsaker. Prøv tomater fra Hanasand Gård - disse er så gode at de blir solgt i løsvekt som Jacobs Utvalgte. Du finner også saft og syltetøy fra Hervik og saftige jordbær.

Ost og iskrem fra lokal melk

Den ferske melken blandet med naturlige smaker, blir til knallgod is hos Iskremgarden. Litt mer sentrumsnært i et hvitmalt murhus i Stavanger by, ystes det økologisk ost hos Stavanger Ysteri. Og i taktene rundt Bryne finner du Voll ysteri og Jerseymeieriet