Iskremgarden - Jæren

Iskremgarden - Jæren

Et moderne norsk bondeeventyr.

 

På Waldeland gård, under den høye himmelen på Jæren, beiter kyrne i fred og ro. Den ferske melken, blandet med naturlege smaker, blir til knallgod is.

På Vigrestad på Jæren ligger Iskremgarden, som produserer iskrem laget av fersk melk fra kyrne i samdriften.Det hele startet for ti år siden, da det unge ekteparet Grete Waldeland Høiland og Ole Morten Høiland ville mer enn vanlig gårdsdrift og bruke melken på gården til noe mer spennende.

Etter mye hodespinn falt valget på iskrem, og turen gikk til Italia for å smake og knytte kontakter.

- Så bar det hjem til kjøkkenet og prøving og feiling til venner og familie fikk is langt opp i halsen. Til slutt satt oppskriftene som de skulle, og resultatet ble en kompakt is med lite luft og mye smak, forteller Grete.

Det skal være ekte smaker

De første literne med is ble levert ut i lokale butikker i november 2006. I dag produserer Iskremgarden iskrem både til butikker og Horeca, og for Jacobs Utvalgte. Produksjonen foregår i en liten fabrikk på gården. 

- Vi pumper inn fersk melk i produksjonen, og pasteuriserer denne sammen med alle ingrediensene som må til for å lage kjempegod iskrem. Denne røren står til modning til dagen etter, da blir den pumpet gjennom iskremmaskinen og blir til fantastisk iskrem, forteller Grete.

I isen er der bare naturlige råvarer, - kunstige essenser er utelukket. Så langt som mulig vil Grete og Ole Morten bruke norske råvarer, men de vil selvsagt også bruke ingredienser fra støvellandet der sør.

- En liter is fra Iskremgarden veier mye mer enn annen is fra frysedisken. Det skal være ekte smaker. Jeg tror folk liker produktene våre fordi iskremen har mye smak og god konsistens. Samtidig er lokale produkter med på å skape mangfold i butikkene, sier Grete.

Iskremgarden finnes i syv forskjellige smaker; vanilje, jordbær, karamell, sjokolade, peanøtt og karamell, sjokolade, kjeks og krem, og to sjokolader; hvit og hasselnøtt.

Jacobs Utvalgte iskrem fra Iskremgarden får du i de alle MENY-butikker.