Myrdal Gard - Tysnesøya

Myrdal Gard - Tysnesøya

Håndlaget ost fra lykkelige dyr på øya Tysnes på Vestlandet.

I den nydelige vestlandsnaturen på øya Tysnes, lages det de deiligste oster basert på kvalitetsmelk fra glade og fornøyde geiter og kyr, som fritt beiter i det varierende fjellandskapet.

Alt dette finner sted på Myrdal gård er en liten fjellgård der familien van Schaik yster flere typer ost med og uten krydder av både kumelk og geitemelk, fra egen produksjon på gården og melk som kjøpes fra andre bønder i området.

Kjøp ost fra Myrdal hos MENY

Nederlandske og norske ostetradisjoner i ett

Myrdal Gard ligger i en dal hvor elver møtes og landskapet er vått – derav navnet «myrdal». Variert jordsmonn og planteliv skaper et flott beite for dyrene, og videre grunnlag for god melk.

Gården er plassert i den fantastiske naturen i Sunnhordaland. Jasper og Nynke van Schaik tok over gården da de flyttet fra Nederland i 2013. 

Den berømte nederlanske ostetradisjonen kombinerere de med utsøkte lokale råvarer. Myrdal gård har en liten geitebesetning og eget ysteri der det produseres forskjellige oster av egenprodusert og kjøpt melk. Dyrevelferden er viktig og Myrdal-geitene står på treflis i et stort og lyst fjøs. Ute har de tilgang til beite i skog og fjell hele året.

Naturell og krydret geitost fra Myrdal gård Naturell og krydret geitost fra Myrdal gård

Førsteklasses råvarer gir prisbelønte oster

Både ramsløk, tang og trøffel som brukes til å smaksette kvit geitost er av førsteklasses kvalitet og den norske melken er kanskje verdens beste. Entusiastiske osteelskere i ysteriet sørger for at ingrediensene alltid er på topp og behandles under de strengeste hygienekrav. Ostene modnes ved perfekt temperatur og luftfuktiget for å få brem hele bredden i smakene. Alle ostene fra Myrdal er laget av pasteurisert melk.

Dette har gitt uttelling og flere av ostene er belønnet med priser i oste-NM som arrangeres av Norsk Gardsost og i World Cheese Awards som ofte omtales som oste-VM.

Oster fra Myrdal Gard finner du i alle MENY-butikker.