Myrdal Gard - Tysnesøya

Myrdal Gard - Tysnesøya

Håndlaget ost fra lykkelige dyr på øya Tysnes på Vestlandet.

I den nydelige vestlandsnaturen på øya Tysnes, lages det de deiligste oster basert på kvalitetsmelk fra glade og fornøyde geiter og kyr, som fritt beiter i det varierende fjellandskapet.

Familien van Schaik hadde et ønske om å leve et mer bærekraftig liv, og søkte etter en gård i Norge. På den vakre øya Tysnes fant de Myrdal Gard, hvor de i dag blant annet produserer håndlaget ost.

Nederlandske og norske ostetradisjoner i ett

Myrdal Gard ligger i en dal hvor elver møtes og landskapet er vått – derav navnet «myrdal». Variert jordsmonn og planteliv skaper et flott beite for dyrene, og videre grunnlag for god melk.

Gården er plassert i den fantastiske naturen i Sunnhordaland, er utforma med 1500 dekar av land og har flere moderne gardsbygninger som ysteri og løe. Myrdal har ca. 40 geiter som gresser over bakkene i skogen minst seks måneder i året. Melka blir brukt til å lage den berømte, milde Myrdal Hvit Geitost som selges i flere varianter, både naturell, vellagret og med smakstilsetninger som trøffel.

Skal man gjøre produktene sine kjent må man tørre å stikke seg frem, og under Oste-VM 2019 som ble avholdt i Bergamo, Italia ble Myrdal Fjellost og Myrdal Vellagre Kvit geitost tildelt bronse.

Produktene fra Myrdal Gard finner du i utvalgte MENY-butikker.