Matskatter fra Hordaland

Vakre Hordaland har høye fjell og dype fjorder, strender, skog og mye god matjord. I dette landskapet lager folk mye god lokalmat, som du kan kose deg med. Den verdensberømte Ostegården i Fana gir deg deilig brie til frokosten og i Tysnes yster et nederlandsk par nydelige fastoster. Kylling og kalkun får du fra Norheimsund og korv og pålegg fra Voss. 

Lokalmat fra Hordaland:

Tradisjonell spekemat og lammekjøtt 

Lam og sau er synonymt med Vestlandet. Her blir lammekjøttet røkt og saltet etter gammeldags tradisjon. Vossakorv, pinnekjøtt og smalahove er noe av den tradisjonelle maten man finner i Vestlandstraktene. 

Verdensberømt ost

Ostegården lager oster av gårdens 12 melkekyr - slikt blir det god ost av! Så god at fastosten Fanaost vant World Cheese Awards i Bergen november 2018. Myrdal Gård lager håndlaget ost frafornøyde geiter og kyr, som fritt beiter i det varierende fjellandskapet.

Laks til hverdag og fest

Enten du ønsker sushi, gravlaks eller røkelaks, finner du flere produsenter som bruker laks av ypperste kvalitet til de lekreste lakseprodukter. Salma tilbyr fersk laks av sashimikvalitet, mens Leiren Gård, Espevær Røykeri og Sotra Fiskeindustri spesialiserer seg på å foredle laksen til den lekreste gravlaks og røkelaks.

Naturens beste smaker på krukker og glass

Lutro Gård har lange tradisjoner med fruktproduksjon, og har vært i samme familie siden 1706. Nøring produserer smaksopplevelser på krukker og glass av frukt, bær og ramsløk fra Hardanger. Åkre gard i bringer sprudlende eple til bordet.

Frittgående økologiske kalkuner 

Homlagardens kalkuner går fritt på beite hver dag. De får økologisk fôr og mye mosjon som gjør at fuglene får en naturlig sen vekst. Dette gir kjøttet fylde, farge, konsistens og smak av beste kvalitet!