Svanøy Røykeri - Svanøy

Svanøy Røykeri - Svanøy

I ett med naturen, i Sogn og Fjordane

På Svanøy like utenfor Norges vestligste by, Florø, ligger den lille familiebedriften Svanøy Røykeri.

Svanøy Røykeri ble etablert i 1992 av flere bedrifter og ildsjeler på øyen, men ble i 2005 en ren familiebedrift. Den består av daglig leder Gro Sveen og foreldrene Elin og Trond som driver med oppdrett av laks på Svanøy, og søsteren Silje Sveen.

Røykes etter gamle tradisjoner

Visjonen har siden oppstart vært å produsere høykvalitets røykelaks som var tilgjengelig for alle. Man var tidlig ute med lakseoppdrett på Svanøy, og hadde drevet med dette siden 70-tallet. Familien Sveen hadde et ønske om å videreforedle en del av laksen som ble produsert og skape mer aktivitet og flere arbeidsplasser.

Laksen røykes etter gamle tradisjoner, og oppskrifter med einer og lokale urter gir en særegen og utsøkt, mild smak.

I produksjonen er man prisgitt vær og vind, og det drives i ett med naturen – noe som er med på å sette et av flere særpreg på de smakfulle produktene.

Laks med cognac, pors og ramsløk

Svanøy Røykeri har holdt seg til laks siden Gros foreldre driver med oppdrett, og de i størst mulig grad bruker av egenprodusert fisk. I tillegg liker de å utnytte ressursene i nærområdet.

Blant produktene finner man både kaldrøkt og varmrøkt laks. I tillegg til den tradisjonelle kaldrøkte laksen, finner du med krydder, hvitløk, cognac, akevitt, pors og ramsløk.

Den varmrøkte finnes som naturell, med krydder, ramsløk og også med ulike tangpestoer. Røykeriet produserer også klassikeren gravlaks med dill.

Svanøy-produktene får du kjøpt i utvalgte MENY-butikker i Hordaland, Sogn og Fjordane og Oslo.