Gamalost - Vik

Gamalost - Vik

I vakre Vik ved Sognefjorden ystes Gamalost etter god gammel tradisjon. Med røtter helt tilbake til vikingtiden, er dette uten tvil en unik ost.

Vik Meieri holder til i vakre Vik på sørsiden av Sognefjorden, en av del av verdens lengste fjorder. 

Ysteriet ble opprettet i 1897 og produserte den gang ost og smør. I 2000 startet ystingen av gamalost som eneste produkt. Idag er dette et av TINEs spesialysterier og har 15 ansatte.

Gamalost får du kjøpt hos MENY:

Med meierismør, rømme og tyttebær smaker gamalosten ekstra godt på saltkjeks eller skive godt brød! Med meierismør, rømme og tyttebær smaker gamalosten ekstra godt på saltkjeks eller skive godt brød!

Sunn og proteinrik ost

Gamalost, gammalost eller gammelost - kjært barn har mange navn! Man har funnet flere tegn som tyder på at osten har røtter tilbake fra vikingtiden. Fra gammelt av ble osten lagret lenge på stølen, noe som sannsynligvis er opphavet til navnet Gamalost.

Gamalost er en kjernesunn smaksopplevelse med kun 1 prosent fett og hele 50 prosent protein, samtidig som den har en fyldig og intens aroma.

Osten regnes som en delikatesse, og selv med små mengder av denne smaksbomben kan du ta matopplevelsen til helt nye høyder!

Selv om gamalost er godt på brødskiva, er den også veldig god på pizza! Selv om gamalost er godt på brødskiva, er den også veldig god på pizza!

Tradisjonsrikt pålegg

Gamalost spises tradisjonelt på som pålegg på brød sammen med meierismør, på flatbrød eller salte kjeks med rømme og tyttebær. Server den gjerne med frisk frukt.

Den store norske ostereisen

Den store norske ostereisen

Det har skjedd mye med utvalget av ost, og Norge har de siste årene vært gjennom en aldri så liten osterevolusjon. Før den store omveltningen kom, konsumerte vi nesten bare tre typer norske oster; den gule, den brune og den gamle.

Bronsemedalje i Oste-VM

Gamalost frå Vik er en ost i verdensklasse! Da Bergen arrangerte oste-VM i 2018 ble osten tildelt bronsemedalje. Osten bærer i tillegg merket for beskyttet geografisk betegnelse fra Matmerk. 

Gamalost finner du i alle landets MENY-butikker.