Matskatter fra Sogn og Fjordane

Frodige jordbruksbygder, gode lakseelver, tradisjonsrik ost og fruktdyrking i verdensklasse kjennetegner Sogn- og Fjordane. Et postkortvakkert fylke med rike og lange tradisjoner innen produksjon av førsteklasses matvarer og ikke minst godt brygg.

Lokalmat fra Sogn og Fjordane:

Frukt og bær av høy kvalitet

Klimaet og jordsmonn på Vestlandet gjør at de kan dyrke frukt og bær av høy kvalitet. På Urnes Gård blir frukt og bær brukt i videreforedling til saft og syltetøy. Balholm lager eplemost som verken er tilsatt sukker eller vann.

Tradisjonsrike oster

Undredal Stølsysteri er Norges første geitostysteri, og produserer oster av beste kvalitet. Her lages både hvit og brun geitost. Gamalost har røtter helt tilbake til vikingtiden, og ystes fremdeles etter god gammel tradisjon.

Kanskje Norges beste raspeballer

Hos Signes Raspeball er ikke en potet bare en potet. Siden 1993 har familiebedriften Signes Raspeball produsert raspeball – laget for hånd.

Raspeballen kan serveres sammen med salt kjøtt, stekt flesk, kålrotbiter, kålrotstappe og annet tilbehør som sukker, margarin, smør, tyttebærsyltetøy, duppe eller sirup – alt etter lokale eller familiære tradisjoner.

høykvalitets røykelaks for alle og enhver