Bli med på 3 gratis kurs om allergivennlig mat!
Sissel har lang erfaring med ernæring og allergi, og elsker å dele av sin kunnskap. Sammen med Sissel ønsker vi å gjøre det enklere å leve med allergi.
Hvert kurs vil ha ett tema, og du er velkommen til å delta på alle!
Hvor og når holdes kursene?
Kursene vises digitalt på vår Facebookkanal, og vi går live onsdag 9., 16., og 23. oktober kl. 19.00. Hvert kurs varer i omtrent 30 minutter, og du kan stille spørsmål underveis.
Meld deg på via knappene under hvert kurs, og velg "Skal" på Facebookarrangementet. Da får du også påminnelse når kurset nærmer seg, og når vi starter sendingen.
Glutenfri bakst
9. oktober kl. 19.00
I dette kurset skal vi snakke kort om ulike meltyper og bakeegenskaper.
Hvordan få luftig, sterk deig som hever godt, og hvordan tilsette fiber i bakverk? Sissel gir deg sine beste tips og triks for god, glutenfri bakst!
Melkeallergi og laktoseintoleranse
16. oktober kl. 19.00
Hva skiller allergi og intoleranse for melk og meieriprodukter, og hva brukes som erstatning?
Vi går gjennom produkter som egner seg til kaffe, som kan piskes til krem eller passer godt til saus og tåler oppvarming.
Barnebursdag for alle
23. oktober kl. 19.00
Denne onsdagen gir Sissel enkle tips til naturlig allergivennlige desserter og snacks, samt allergivennlige produkter som alle vil like.
Det trenger ikke være vanskelig å inkludere alle til bursdag, og her er gode tips til barnebursdag og andre anledninger.
Oppskrifter og inspirasjon på god, allergivennlig mat
Sissel har utviklet mange gode oppskrifter for oss på alt fra kaker, boller og brød, til sauser, gratenger og annet middagstilbehør.
Noen ganger bruker vi melmikser og bakemikser, andre oppskrifter lages fra bunnen, som dettte saftige havrebrødet:
Enten du er allergisk selv eller må ta hensyn til intoleranser og allergier i nær familie, har vi et stort utvalg oppskrifter til enhver anledning.