Melkeallergi - slik leser du ingredienslisten
Er du , eller noen du kjenner, allergisk mot melk? Da er det noen ord du bør kunne når du sjekker ingrediensene på et produkt. Vi hjelper deg.
Hvile produkter inneholder melk?
Når vi skal unngå melk er det lett å tenke at det gjelder meieriprodukter som fløte, yoghurt og ost. Men hva med de produktene der melk kun er én av mange ingredienser, som leverpostei, kjeks eller ferdige middagsprodukter? Der kan det dukke opp mange ulike ord og begrep.
Disse ingrediensene må du unngå dersom du ikke tåler melk:
- Crème fraiche
- Fremmedprotein
- Fløte
- Is
- Kasein
- Kaseinat
- Kjernemelkpulver
- Kvarg
- Laktose
- Laktalbumin
- Margarin
- Melk
- Melkeprotein
- Melkepulver
- Melkesukker
- Melketørrstoff
- Myse (valle)
- Mysepulver
- Ost
- Rømme
- Skummetmelkpulver
- Smør
- Tørrmelk
- Valle
- Yoghurt og Yoghurtpulver
Det er også noen ingredienser det er lett å tro at inneholder melk, som ikke gjør det. Melkesyre og kakaosmør er gode eksempler på det. Disse kan du trygt spise.