Skap feriefølelsen hjemme med spanske og italienske oster

Skap feriefølelsen hjemme med spanske og italienske oster

Manchego har blitt en populær ost også her i Norge, men har du prøvd Iberico, Provolone og Queso de Cabra? Les hvordan du enkelt setter smak på sommeren med disse fantastiske ostene.

Ost er en favoritt året rundt, og kanskje spesielt om sommeren. Særlig henter vi inspirasjon fra feriefavoritter som Spania og Italia, og oster som Manchego og Provolone. 

Med det store utvalget i ostedisken kan du enkelt gjenskape den varme sydeuropeiske feriefølelsen hjemme. Hos MENY kan du faktisk velge mellom hele 600 unike oster fra ostedisken!

Slik bruker du de ulike ostene

Ostefat i sommervarmen er perfekt. Del opp Ibogerico 6mnd, Manchego 9mnd,   Queso de Cabra, server sammen med fiken, grissini, sorte & grønne oliven og hummus. Ostefat i sommervarmen er perfekt. Del opp Ibogerico 6mnd, Manchego 9mnd, Queso de Cabra, server sammen med fiken, grissini, sorte & grønne oliven og hummus.

Du kan gjenskape feriefølelsen hjemme og handle inn deilige oster som spanske Manchego, Iberico, Queso de Cabra og italienske Provolone. 

Del opp ostene, og server ostene i biter sammen med spekeskinke, litt oliven og godt brød. På bare noen få minutter er maten klar.

Prøv biter av Manchego i ovnen sammen med bitte små biter av lakris. Det smaker fantastisk!

Queso de Cabra

Dette er en fastost laget av geitemelk marinert i rødvin, som gir en fyldig og god smak. Osten er god til ostefat og osteanretninger med frisk frukt og lyst brød.

Den kan også brukes i matlaging og til salater. Dersom du skal servere osten som den er, er det viktig å temperere den godt først.

Manchego (9 mnd)

Manchego er en fastost laget av melken til Manchega-sauen, og er både smaksrik og aromatisk. Den passer godt som revet, og kan drysses over sauser, supper, nudel- og pastaretter, samt brukes til gratinering.

Du kan også bruke den som dessert, forrett, i salater, eller som snacks hvor du skjærer osten opp i biter.

Prøv disse fantastiske spanske ostene:

Skal du lage en salat som tilbehør, er Manchego i biter veldig godt å ha i. Osten er også fin å bruke på toppen av hamburgeren når du griller, eller du kan legge en skive på toppen av biffen.

Iberico (6 mnd)

Iberico er en fastost laget av tre ulike melketyper fra sau, ku og geit, som gir en karakteristisk smak.

Det er en mild og anvendelig ost, som passer utmerket til riving og dryss over sauser, supper, nudel- og pastaretter.

Provolone Piccante

Provolone Piccanre er en ost produsert av termisert kumelk, og den er modnet i minst 23 måneder. Osten ble opprinnelig laget kun i Syd-Italia, mens den i dag blir produsert over hele landet.

Provolone smelter kjempegodt, og kan fint brukes revet i ulike matretter som for eksempel lasagne, toast og pizza.

Provolone er en veldig anvendelig ost, både på bordet og i matlaging. Perfekt på lasagne! Provolone er en veldig anvendelig ost, både på bordet og i matlaging. Perfekt på lasagne!

Emblem
Provolone er svært salt, så om du skal grille den trenger du bare urter som smakstilsetning på toppen.