Fristende Middelhavsmat
bilde av embelem

Fristende Middelhavsmat

Få feriefølelsen hjemme med god mat! Samle venner og familie og server Middelhavsmat - retter som smaker av sol og Middelhavsferie. Her har vi plukket ut det beste fra kjøkken i Hellas, Italia og Spania.

Sommermat fra Italia

Italienerne er glad i få ingredienser og rene smaker fra kvalitetsråvarer, og dette gjenspeiles i det Italienske kjøkken. Lag Italiensk antipasti med lekre apetittvekkende småretter, eller en deilig pastarett. God tomatsaus, hvitløk, fisk og oliven er typiske ingredienser i Middelhavsområdene.

Dårlig tid? Rask og enkel feriemat med gode smaker

En smak av Hellas

Gresk mat er noe mange lengter etter når sommeren er på hell. Sjømat som dorade, havabbor og skalldyr, friske grønnsaker, saftig lam, oliven og halloumi. Gresk mat byr på mange spennende smaker som lokker fram feriefølelsen. 

Det gode tilbehøret

Tilbehøret som sauser, dipper og gode salsaer er viktig til middelhavsmaten. Hva med en god salsa fresca, hjemmelaget pesto eller aioli? Lag selv eller kjøp ferdig.

Smakfulle spanske retter

Det spanske kjøkken inkluderer smakfull spekemat og spekeskinke, gode småretter i fantastisk tapas og lekker sjømat. Spanjolene disker opp med både spennende kjøttretter og lekre delikatesser fra sjøen. Prøv en spansk paella, delikate tapasretter eller tradisjonell spansk tortilla.

Lag lekre retter med spanske smaker

Avslutt med en god dessert

En god middag må selvfølgelig avsluttes med en god dessert. Gelato, panna cotta, affogato og crema catalana er noen av de populære dessertene du finner her. Vi har samlet våre favoritter som ofte serveres i Middelhavsområdet - server gjerne med friske frukt og bær til, eller en kule av din favorittiskrem eller sorbet.

Lag selv, eller kjøp ferdig: