Paella med skalldyr

Lag spansk paella hjemme! Nyt smaken av Spania med denne oppskriften på paella med kokt ris, safran og sjøkreps, blåskjell og reker. Perfekt å servere når du skal ha gjester eller bare har lyst på noe ordentlig godt til middag.
Paella med skalldyr

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Noen tilsetter også kylling i paellaen. Hvis du ønsker dette kan du tilsette kyllingbryst i strimler eller kyllingklubber som du lar koke med i paellaen fra starten.

Slik gjør du

  1. Fres løk, hvitløk og paprika i en stor panne eller kjele i olivenolje i ca. 3 minutter.
  2. Ha i gurkemeie/safran og fres i ytterligere 1 minutt.
  3. Ha i risottoris og la frese i ca. 2 minutter.
  4. Ha i hvitvin og la koke under omrøring til hvitvinen er kokt inn. Ha i fiskekraften og sett på lokk. La koke i ca.10 minutter til risen begynner å bli mør.
  5. Kast de knuste blåskjellene, og ha i resten. La dampe i 5 minutter med lokk til blåskjellene åpner seg. De siste 2- minuttene har du også i sjøkrepsene. De blåskjellene som ikke har åpnet seg etter damping skal kastes.
  6. Smak til med salt og pepper. Ha over frisk dill og pillede reker før servering.