Gresk gyros i pita

Enkel oppskrift på hjemmelaget gyros. Gyros er en gresk rett som minner om rullekebab. Den serveres med frisk tzatziki, tomat, rødløk og krydres med timian, oregano og rosmarin. Det spesielle med gyros er at den serveres med pommes frites i selve rullen.
Gresk gyros i pita

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i tynne strimler og finhakk hvitløk. Bland sammen kjøttet, krydderet, løken og olivenoljen. La kjøttet marinere i minst 30 min, og gjerne natten over.
  2. Varm pitabrødene og pommes frites etter anvisning på pakken. Krydre kjøttet med salt og kvernet pepper, og stek det på høy varme til kjøttet er gjennomstekt.
  3. Ha kjøttet i pitabrødet sammen med tzatziki, tomat og rødløk. Server pommes frites ved siden av, eller ha det i gyrosen slik grekerne gjør.
Varm pitabrødene og pommes frites etter anvisning på pakken.
Krydre kjøttet med salt og kvernet pepper, og stek det på høy varme til kjøttet er gjennomstekt.