Bacalao

Bacalao

Ingredienser

400 g klippfisk
600 g potet
1 boks hermetiske tomater
400 g løk
1 stk rød paprika
2 stk rød chili
2 dl vann
2 dl olivenolje

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Bacalao er opprinnelig en portugisisk rett som vi nordmenn også har trykket til våre hjerter. En velsmakende og spenstig gryte med fisk, poteter og tomat som kan serveres såvel til fest som til hverdags. I denne oppskriften på bacalao bruker vi norsk klippfisk!

  1. Legg klippfisken i rikelig med vann 1-2 døgn. Skift vannet 1-2 ganger pr. dag. Rens klippfisken for skinn og bein og del den i små biter. Fiskestykkene legges lagvis i en gryte med rå potetskiver, løkskiver og paprika i strimler. Bland herm. tomater i, finkuttet chilipepper, vann og olje før det helles over i gryta. La Bacalao-gryta få stå og småkoke 40-50 min.

Oppskrift fra