Bacalao

Lettvint, god og enkel oppskrift på bacalao. Denne oppskriften er på tomatbasert bacalaogryte på norsk vis. Bacalao passer godt hvis du skal ha mange gjester på besøk, siden den er så enkel å lage i store mengder.
Bacalao

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Bacalao er på norsk en klippfiskrett med opprinnelse i Portugal.

Slik gjør du

  1. Bløtlegg klippfisken etter anvisningen på pakken. Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chilien.
  2. Varm opp olje i en kasserolle. Legg klippfisk, potet, løk, paprika, chili og hermetiske tomater lagvis i en kasserolle.
  3. Rør ut tomatpureen i vannet og hell den i kasserollen. Kok opp, og la stå og småkoke på svak varme ca. 1 time under lokk, gjerne lenger. Rist lett på kasserollen av og til, men ikke rør i bacalaoen.
  4. Servering: Strø gjerne finhakket persille over bacalaoen like før servering, og server gjerne fersk olivenbrød ved siden av.