Crêpes med nutella

Crepes er franske, tynne pannekaker som ofte serveres som dessert. Denne oppskriften på hjemmelagde crepes med sjokolade og bær er mye enklere å lage hjemme enn man tror. Bruk Nutella, Nugatti eller annet sjokoladepålegg. I Paris stekes crêpes på en stor takke, men det er like greit å bruke en stor stekepanne.
Crêpes med nutella

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Røren kan krydres opp med litt kanel, kardemomme, vaniljefrø eller revet sitrusskall om ønskelig.

Slik gjør du

  1. Bland mel og salt, og tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til du får en tykk og klumpfri røre. Tilsett så resten av melken og visp inn eggene til slutt. La røren svelle i ca. 15 minutter.
  2. Varm en stekepanne og smør den litt med tørkerull dyppet i litt olje. Bruk forholdsvis sterk varme og kort steketid. Hell litt av røren i pannen og lag en pannekake på cirka 26 cm i diameter. Stek på begge sider til den er gyllenbrun.
  3. Vil du servere crêpes som i Paris, bretter du først pannekakene en gang på midten. Smør deretter på et tynt lag romtemperert sjokoladepålegg. Brett pannekakene fra hver side mot midten og så sammen til slutt. Topp med en stripe sjokolade, friske bær og et dryss melis.