Pasta bolognese

Pasta bolognese

Ingredienser

350 g kjøttdeig
150 g svinekjøttdeig
100 g pancetta
1 stk løk
1 stk gulrot
0,3 stk sellerirot
4 ss olivenolje
3 stk hvitløksfedd
2 stk laurbærblader
2 dl tørr hvitvin
2 bokser gode hermetiske tomater
3 ss god tomatpuré
3 dl vann
frisk oregano
frisk salvie
salt
pepper
muskat

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Med litt ekstra god tid på kokeplaten blir selv kvernet kjøtt enda litt mørere. Her er en bolognese med gode, modne smaker, akkurat som mange italienske bestemødre har laget den i generasjoner.

  1. Brun kjøttet og pancetta/bacon i en tykkbunnet kjele med olivenolje. Tilsett løk, gulrot, sellerirot, hvitløk, laurbærblader, grovkvernet pepper og salvie.
  2. La dette småputre i 10 minutter, rør om av og til. Ha i tomatpurè, rør godt om. Tilsett hvitvin og kok opp, tilsett resten av ingrediensene og kok opp.
  3. Skru varmen ned så det hele småkoker og la det koke under lokk i minst 2 timer, gjerne 3–4.
  4. Blir bolognesen for tørr tilsetter du litt mer vann. Smak til med salt, pepper og litt revet muskat.
  5. Perfekt til lasagne, pasta, spaghetti, på pizza, gratenger og pai. Topp gjerne med litt revet parmesan og litt god olivenolje rett før servering.