Slik lager du ekte italiensk antipasti

Slik lager du ekte italiensk antipasti

Bli inspirert av Italia neste gang du skal lage forrett! Slik setter du sammen italiensk antipasti.

Antipasti er det italienske ordet for forrett. Dette er en fin måte å vekke smaksløkene på, og bør inkludere noe for enhver smak. 

Lag et større fat som alle forsyner seg av, eller legg opp på individuelle asjetter.

Skap feriefølelsen hjemme med spanske og italienske oster

Skap feriefølelsen hjemme med spanske og italienske oster

Manchego har blitt en populær ost også her i Norge, men har du prøvd Iberico, Provolone og Queso de Cabra? Les hvordan du enkelt setter smak på sommeren med disse fantastiske ostene.

Hva bør antipasti inneholde?

En god antipasti bør inneholde en kombinasjon av ost, spekeskinke og spekepølse, grønnsaker, oliven og brød – og noe friskt som melon eller bær.

God ost

Velg gjerne en blåmuggost, en hvitmuggost og en fastost eller ferskost. Prøv for eksempel talleggio, gorgonzola dolce – og mozzarella, såklart.

Spekeskinke og spekepølse til antipasti

Gå for italienske favoritter, som salami, parmaskinke og coppaskinke. Du kan også sette sammen et deilig spekefat med sitronmarinert mozzarella eller carpaccio av spekeskinke.

Få kombinasjoner passer bedre sammen enn sødmen fra vannmelon og saltsmaken fra spekeskinke. Få kombinasjoner passer bedre sammen enn sødmen fra vannmelon og saltsmaken fra spekeskinke.

Lag ferdig antipastien på forhånd! Da slipper du å stresse på kjøkkenet når gjestene kommer.

Grønnsaker til antipasti

Grønnsaker kan serveres marinerte, rå eller grillede. Bruk for eksempel paprika, aubergine, sopp eller artisjokk og oliven.

Flere oppskrifter som passer godt til antipasti

Ikke glem godt brød

Focaccia, grissini, små bruchetta eller annet godt brød er et must når du skal lage antipasti. Lag fra bunnen av, eller kjøp ferdig. 

 

Bruk gjerne sesongen som inspirasjon! Til jul kan du for eksempel bruke dadler, nøtter og klementin.