Panna Cotta med kaffe og stekte plommer

Panna Cotta med kaffe og stekte plommer

Ingredienser

1 stk vaniljestang
3 dl kremfløte
0,5 dl sukker
1 dl ferdig kokt kaffe
4 plater gelatin

Til servering

8 stk plommer
4 ss honning
1 stk vaniljestang
1 ss balsamico
4 ss Honey Roasted nøttemix

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Panna cotta er en tradisjonell italiensk dessert laget av fløte og sukker. Her får den gode desserten et hint av deilig kaffe og toppes med stekte plommer.

  1. 1. Lag panna cottaen i god tid før servering. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp kremfløte, vaniljestang og -frø, sukker og kaffe.
  2. 2. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinen og rør den ut i den varme fløteblandingen. Avkjøl blandingen noe, fjern vaniljestangen og fordel fløteblandingen i små porsjonsformer.
  3. 3. Avkjøl i kjøleskapet i ca. 4 timer eller til panna cottaen har satt seg. Del plommene i to og fjern steinene. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  4. 4. Ha vaniljestang- og frø, honning og balsamico i en stekepanne, kok opp og stek plommene med snittflaten ned i ca. 2 minutter eller til de er glaserte men fremdeles faste. Server kaffe-panna cotta med stekte plommer, sausen fra pannen og hakket Honey Roasted nøttemix.

Tips

Strø over finhakket Jacobs Utvalgte sjokolade med mandler og karamell Syndig og godt!

Relaterte oppskrifter