Hjemmelaget pasta

Visste du at ordet pasta er italiensk, og betyr deig? Men på italiensk brukes også ordet om små kaker.
Hjemmelaget pasta

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet. Lag en fordypning midt i haugen og ha i salt, egg og olje. Bland ingrediensene sammen med en gaffel.
  2. Deretter knar du deigen i ca 5 minutter, til den blir sammenhengende, myk og smidig. Bruk hendene. Deigen må ikke føles tørr og om den klistrer seg til bordet eller hånden, tilsetter du litt mer hvetemel. Deigen skal være myk og elastisk og ha "blankt" utseende. Sett deigen til side, og la den hvile minst 20 minutter før du kjevler den ut så tynt og jevnt som mulig.
  3. Brett deigen i tre. Bruk en linjal og skjær ca. 1 cm brede bånd (tagliatelle) med en pizzatrinse. Du kan selvfølgelig også bruke en pastamaskin, dersom du har det.
  4. Kok pastaen i fosskokende vann til den er ferdig. Vanligvis tar dette bare fire-fem minutter. Avhengig av størrelsen på pastaformen.
Deretter knar du deigen i ca 5 minutter, til den
blir sammenhengende, myk og smidig. Bruk
hendene. Deigen må ikke føles tørr og om den
klistrer seg til bordet eller hånden, tilsetter du litt
mer hvetemel. Deigen skal være myk og elastisk
og ha "blankt" utseende. Sett deigen til side, og la
den hvile minst 20 minutter før du kjevler den ut
så tynt og jevnt som mulig.