Crepes Suzette

Enkel oppskrift på den verdensberømte franske desserten Crêpes Suzettee. Tynne, franske pannekaker dynket i karamellisert, varm appelsinsaus som flamberes ved servering.
Crepes Suzette

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Crêpes

Appelsinsaus

Til servering

Slik gjør du

  1. Bland mel og salt, og tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til du får en tykk og klumpfri røre. Tilsett så resten av melken og visp inn eggene til slutt. La røren svelle i ca. 15 minutter.
  2. Stek tynne pannekaker på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden.
  3. Smelt smør i en panne og rør inn melis, appelsin- og sitronsaft og -skall. Legg i en pannekake av gangen.
  4. Brett de ut og så sammen igjen, slik at den varme sausen trekker godt inn i pannekakene. Dander pannekakene pent i pannen og pynt med litt strimlet appelsinskall.
  5. Rett før servering heller du over likør, lar det bli varmt og tenner på.
  6. Pynt med appelsinskiver og server Crêpes Suzette med vaniljeis eller krem.