Dette er vårens matnyheter 2024

Dette er vårens matnyheter 2024

Oppdatert 2. mai 2024
Vårens nyheter er på vei til butikk og aldri har det vært så mange spennende nykommere i sortimentet. Er melkesjokolade med cornflakes og fudge den nye favoritten? Eller smøreost med parmesan og spekeskinke? Og hva med salater som holder seg friske i en evighet og som ikke trenger å vaskes?
Se alle nyhetene her

Nyhetene finner du i butikk og nettbutikk fra uke 8 

Godis

Om det blir en bra nyhetssesong avhenger alltid av kosematen. Vi nordmenn elsker å pøve nye produkter innenfor godteri og snacks. 

Freia lanserer årets Oppfinner-smak som er Melkesjokolade med cornflakes, fudge og havsalt, en smak utviklet i et smarbeid mellom Mondelez og MENY. Vi må også trekke frem Dave & Jon's Dadler. Hvordan kan dadler være godis spør du kanskje? Men disse er sjokkerende gode og litt sunnere enn vanlig godis. Kommer i tre smaker; salt karamell med peanøtter, sur cola og salt lakris. Prøv dem! 

Freia Oppfinner-sjokolade med cornflakes, Fudge og Havsalt Freia Oppfinner-sjokolade med cornflakes, Fudge og Havsalt
Nyhet! Freia Oppfinner med cornflakes, fudge og havsalt

Nyhet! Freia Oppfinner med cornflakes, fudge og havsalt

Freias nyeste tilskudd i Oppfinnerserien er melkesjokolade med cornflakes, fudge og havsalt. Med den herlige kombinasjonen av søtt og salt, crunchy og mykt vil denne sjokoladen garantert bli en hit hos mange!

Bestselgerne fra Nidar kommer endelig i poseformat med Stratos Sjokoladefamilien. Perfekt for å nyte alene eller dele med nære og kjære!

Den populære stupedama kommer også i ny versjon; Stupedama Sjokoladelakris, som er Myke og salte lakriskuler dekket med deilig sjokolade og toppet med lakrispulver!

En annen klassiker dukker også opp i hyllene. Malaco lanserer Lagerman konfekt, som er klassisk engelsk lakriskonfekt, en eksklusiv blanding av myke godteribiter med lakris og fruktsmak.

Vi har også lyst til å nevne skumgodteriet Pandy uten tilsatt sukker! En variant Supermykt skumgodteri med smak av markjordbær og grønt eple, og en variant med nydelig smak av jordbær og lakris i perfekt balanse.

Snacks og nøtter

Sørlandschips har hele tre nyheter (dog to av dem er relanseringer). Sørlandschips med Karamellisert rødløk og en variant med trøffel. Videre kommer Ekstra Tykke Sørlandschips med smak av Cajun Kylling og et hint av chili. 

Maarud lanserer osteringer med cheddar og chili, samt grilled ribs, sprø maissnacks med bbq-smak. Kims kommer også med en nyhet; Rich Ranch, Deilig potetchips med masse smak av rømme, urter og paprika.

Blant MENYs Matskatter (lokalmat) finner du produktet Frosta Chips med smak av Dill og Pickle. Frosta Chips serien ble en ny favoritt for mange i fjor. 

Av nøtter kommer det to varianter fra Sørlandschips; Shtærke chilinøtter i to ulike smaksvarianter. Tropical heat kombinerer het chili med tropiske frukter, ghost cheese runder av chilien med en god smak av ost.

Iskrem

Den største snakkISEN på iskremfronten i år er Haaland-is fra Hennig Olsen; en deilig fløteis med vaniljesmak sammen med  vår egen karamellsaus dyppet i sjokolade og crispkuler.

Hennig Olsen lanserer også to nye varianter fløyelsmyk Sørlandsis. En med vaniljesmak, hjemmelaget sjokoladesaus og kakedeigbiter. Den andre med karamellsmak, hjemmelaget karamellsaus og kjeks dyppet i sjokolade. I tillegg kommer det en variant av sjokolade uten tilsatt sukker. 

Vi må også nevne Soft shake cookie dough - en klassisk myk fløteis med vaniljesmak, sjokoladesaus og cookie dough biter i beger.

Sunnøve lanserer en serie med gresk iskrem; Synnøve Gresk Frozen. Det er en deilig yoghurtis laget med ekte gresk yoghurt (2% fett).​ Iskremen har en lett og kremet konsistens. ​Kommer i smakene naturell og salt karamell. 

Slegge Pizza fra ASK fikk terningkast 6 i Dagbladets test Slegge Pizza fra ASK fikk terningkast 6 i Dagbladets test

Middag

Pizza

Pizza er nordmenns favorittmiddag. Derfor må vi snakke om pizzanyhetene først. 

ASK, en av våre produsenter av lokalmat og som er kjent for sin spekemat og sine pizzaprodukter, lanserer frossenpizza i to smaker; Sterk salami og Trøffelsalami. Disse Matskattene er laget på langtidshevet deig, håndstrukket og stekt i vedfyrt pizzaovn. Toppet med førsteklasses spekemat fra ask.

Grandiosa lanserer Hjertepizza, den klassiske grandiosa i hjerteformede stykker. Big One lanserer XL-versjonen av Spicy Meat og First Price kommer med en frossen Familiepizza til en svært god pris. 

ASK Pizza - restaurantkvalitet rett fra fryseren

ASK Pizza - restaurantkvalitet rett fra fryseren

Frossenpizzaene fra ASK har overbevist både kokker og dommerpanel, og én variant har fått full score i Dagbladets smakstest. Er dette den ultimate frossenpizzaen?

Asiatisk

Dumplings har vært en trend i lang tid, og nå kommer Jacobs Utvalgte med enda flere innpakkede herligheter; nemlig Money Bags. Dette er sprø dumplings fylt med reker, koriander og chili og selges med en soya- og ingefærsaus. Jacobs Utvalgte lanserer også et Gua Bao, et kit med steamed buns, krydret ribbe og teryakisaus. Bao buns får du også nå fra Santa Maria. Disse kan du fylle med hva du ønsker, kylling, pulled pork, sopp etc. 

Vi må også trekke frem en ferdigrett fra MENY; Kylling Jalfrezi. Grove kyllingbiter i en varm og krydderrik saus med rød og gul paprika og cherrytomater. Jalfrezi er en slags indisk stir-fry. Kommer med hvit basmatiris.

Har du smakt Edamame-bønner. Disse er perfekte å dampe og servere som snacks eller fingerfood. De kan også puttes frosne i barnas matpakke. Sunt og populært hos barna. Kommer med og uten skall. Eldorado lanserer også en serie med wok-sauser i tre smaker. 

Italiensk

Nduja-pølse er på alles lepper om dagen. Nå lanserer MENYs sin egen ferdige Nduja-pastasaus. En spicy løkbasert saus med godt sting fra Ask spekehus sin Ndujapølse.

Eldorado lanserer Pinsa, som er langtidshevet, sprø og luftig pizzabunn som løfter den hjemmelagede pizzaen mange hakk.

Alt du trenger å vite om 'nduja

Alt du trenger å vite om 'nduja

Hva er egentlig 'nduja, og hvorfor har det blitt så populært? Den smørbare hissigproppen har tatt verden med storm med dens intense smak og brede bruksområde. Slik bruker du den!

Fisk og fiskeprodukter

Fra Storfjord Ørrett kommer det en serie med gourmetburgere av ørret med cheddar og urter eller cheddar og chili. 

Fiskemannen kommer også med fiskepinner med hele 65% fisk. 

Kylling

Har du smakt kyllingproduktene til Lerstang Kylling, produkter blant våre Matskatter? Det er en serie med høykvalietskylling, produsert med dyrevelferd i fokus. Nå kommer Minuttfilet med smak av Black Garlic, trenger kun å stekes ett minutt på hver side. 

Prior lanserer Crispy Sticks som  består av grovkvernet kyllingfilet og en smakfull tex-mex kryddermiks. Dette er friterte sticks som gir deg et lettvint, raskt og smakfullt måltid – enten som snacks, lunsj eller middag. Prior relanserer også kalkunburger med kun 7% fett. 

Vi kan også nevne MENYs egen Urtebakt Kylling med Mac'n cheese. 

Husmannskost

Hvem som er oppvokst med kjøttboller får ikke iblant savn etter barndomsretten. Gilde lanserer en serie med supergode kjøttboller med høy norsk kjøttandel og grovere i konsistens for å skape en mer hjemmelaget følelse.

Fysen på rømmegrøt med ekte rømmesmak? Rørosmeieriet sin rømmegrøt er laget på økologisk mjølk, Røros Rømme og fløte. Den er såå god og en av våre Matskatter. 

Til slutt må vi nevne Frebergs Ferskfryste rotgrønnsaksstaver- og biter. Sellerirot fra Vestfold i biter er klar til bruk rett fra fryseren. ​Ren, norsk råvare med mye god smak. Også en Matskatt. 

Gilde kjøttboller med høy norsk kjøttandel og grovere i konsistens Gilde kjøttboller med høy norsk kjøttandel og grovere i konsistens

Innovasjon

Har du hørt om ONNA salater? Det er en serie med naturlige og spiseklare salater som vokser uten bruk av jord eller sprøytemidler. Salatene trenger ikke å vaskes og har lang holdbarhetstid. ONNA gir deg alltid frisk og grønn salat som også er litt bedre for planeten.

Salatene dyrkes i hyller i høyden, i 10 etasjer. Dyrkning i høyden gjør at man reduserer arealavtrykket av produksjonen. Salatene dyrkes i hyller i høyden, i 10 etasjer. Dyrkning i høyden gjør at man reduserer arealavtrykket av produksjonen.

Drikke

Mens vi venter på ferien, kan vi jo drikke nyeheten Solo Super Tropisk med en Kombinasjon av frisk og søt ananas sammen med syrlig grapefrukt. Brusen er utviklet i samarbeid med brusblogger, Linnéa Myhre.

Frus kommer med ferskensmak og Farris Bris med pære og lime. Fun lanserer saften sin med solbærsmak. 

Energidrikke

Her kommer det stadig nyheter. Battery Charges Lemon Yuzu er en sukkerfri energidrikk med en forfriskende smak av sitron og yuzu.

Red bull kommer i to nye smaker; skogsbær og sukkerfri aprikos, Monster kommer UTEN SUKKER og Powerade kommer med Mango-smak.

Alkoholfritt

Har du fått sansen for alkofritt du også? Da må vi anbefale deg Matskattene Ginger Beer og Radler Trippel Sitrus fra Klokk & co. Ginger Beer er Alkoholfri ingefærøl laget på ekte ingefær. Frisk og lettdrikkelig med naturlig sting. Fripa er en blanding av sitrusbrus og alkoholfri øl, veldig forfriskende. 

Se alle nyhetene her

På farten

Trenger du raskt påfyll? Hva med å prøve et av de nye Rett i Koppen-produktene fra TORO? Et nytt konsept med flatpakket emballasje som også fungerer som kopp. Rettene er Carbonara, Tandoori, Lasagne-pasta og Mac'n Cheese. Et varmt måltid på farten, om det er i vesken på vei mellom møter, eller i tursekken.

Gryr lanserer plantebasert havregrøt med forfriskende jordbærsyltetøy. Eneste plantebaserte on-the-go format med skje.

Frokost

Dagens viktigste måltid sier man. Nå blir det enda viktigere med nyheter på rundstykker. Eldorado lanserer en Rustikk-serie med fine, grove og surdeigsstykker. Hatting lanserer fine og grove familiebriks. 

Ost

Fra TINE får du Gudbrandsdalost Anno 1863. Gudbrandsdalsost inspirert av den opprinnelige oppskriften til Anne Hov fra 1863. tilsatt ekstra fløte, kokt i gryte og brunet lengre for smakens skyld.

Kavli lanserer smøreost med parmesan og skinke, utviklet av og for folket. 

Gryn og granola

Mølleren lanserer Ur-Kraft kjøleskapsgrøt og havregrøt med skogsbær. Bare tilsett varm væske, rør rundt, vent 1 min og nyt!

Fra Start får du  knasende god granola full av smak, fullkorn og fiber i to varianter! Crazelnut Crunch med ovnsbakt nordisk havre, nøtter og sjokoladesmak. Raspberrylicious Pie Med ovnsbakt nordisk havre, frysetørkede bringebær, bringebærfudge og toffeefudge

Pålegg

Smak på Stranda Fenabog i skiver, eller Finsbråten Salame med pepper & fennikel. Eller hva med ASK Lomo som er magre fileter av utegris på brødskiva? 

Hervik kommer med et nytt blåbærsyltetøy og Delikat lanserer en rekke salater; blant annet med egg og bacon, spicy kalkun og reker i aioli. 

Meieriprodukter

TINE lanserer Biola yoghurt i to smaker; blåbær & acai og mango & gurkemeie. 

TINE kommer også med en ny variant av Iskaffe; Dobbel Latte med mindre søtsmak enn øvrige iskaffe-varianter.

Q-meieriene lanserer en ny smak av Skyr, stemt fra av forbrukerne; bringebær og lakris. 

Mills lanserer et nytt smør Mills No1, som er laget med klaret smør, rapsolje og kjernemelk og passer blant annet til baking, sauser og steking. Dette produktet har 40% lavere klimaavtrykk enn smør.

 

Plantebasert

Gryr lanserer Matfrisk; et plantebasert og allsidig produkt som har tilnærmet samme bruksområder som rømme og creme fraiche. 

Philadelphia-osten kommer i en plantebasert variant som er frisk & kremet og mild & god som all annen Philadelphia, men er laget på mandel, havre og kokosolje. 

Et lignende produkt er Go Vegan kremet med Vitamin D + B12 Kalsium. 

Findus lanserer en vegetar-variant av Pytt i Panne mens Hoff lanserer Liv Laga Grønnsaksdeig med bønner, linser og krydder, perfekt til taco, pizza og pasta. 

Fra Fazer kommer to nye sjokolader; Oat Choco med havre og Oat Choco med hasselnøtt. Vegansk, laktosefri og uten palmeolje. 

Findus lanserer en vegetar-variant av Pytt i Panne Findus lanserer en vegetar-variant av Pytt i Panne

Bærekraftig

Fra Unik kommer det nå matbokser i glass. boksene kan benyttes til oppbevaring og tilberedning av mat, eller som matboks til arbeid og skole. Glassformene er temperaturbestandige og kan brukes både i fryser, kjøleskap, mikrobølgeovn og stekeovn. Mindre plast og mer gjenbruk!

Har du fått med deg snakkisen Omo Cotton Miracle? Mirakelproduktet som fjerner nupper og gjenoppliver fargen i bomullsklærne dine. Produktet er et engangsprodukt som gir nytt liv til slitte tekstiler, klær du har kjøpt brukt, favorittklærne dine eller annet du ønsker å freshe opp slik at det holder seg fint lenger.

Ellers kan vi anbefale de nye slitesterke avfallsposene fra Swirl laget av 80% resirkulert plast, og en avfallspose fra fixa tilpasset små søppelkasser til baderommet produsert av 100% resirkulert polyeten (plast).

Trening

Protein-produkter har vært i vinden i flere år, og nå lanserer YT nye produkter i sortimentet sitt. Proteinyoghurt med naturell og med bringebær, Cottage Cheese med vanilje og Proteinshake med Vanilje. 

Arla lanserer også to proteinprodukter; sjokoladedrikk og sjokoladepudding. Puddingen er laktosefri.

Vask

Vi får inn et nytt merke med vaskeprodukter, nemlig Galltvål. Dette er et naturlig produkt som spesielt utviklet for å fjerne alle type flekker; olje, fett, gress, frukt, bær og grønnsaker. Sertifisert som et bra miljøvalg. 

Vi får også inn vidunderkremen fra Csoaps. Dette er boksen som skal kunne løse mange ting, uten at du må holde pusten når du vasker. Den inneholder ingen unødvendige kjemikalier, kun leire, såpe og økologisk sitronduft.

Hygiene

Elvital lanserer nye produkter med hyaluron pure. En hårpleieserie beriket med salisylsyre og hyaluronsyre, gir fuktighet til tørt hår uten at håret oppleves fett og tungt. Tilsvarende lanseres produkter med Glycolic Gloss, beriket med glykolsyre for langvarig glansfullt hår.

Vi kan også nevne Chiron Botanical Bliss, som er en foaming shower gel for hele kroppen som gir en forfriskende og fuktighetsgivende dusjopplevelse. Den har en deilig duft av bergamot og grapefrukt.

For menn kommer produktserien Zuccarello. Idrettsstjernen Mats Zuccarello lanserer sin egen serie for menn med deodorant, 2 in 1 shower gel og Hair Clay. Produktene er enkle å bruke og har frisk og sporty duft. 

Mats Zuccarello kommer med hårpleieserie Mats Zuccarello kommer med hårpleieserie

Fri For/ Allergi

Synnøve lanserer en stor glutenfri serie med produkter til hele familien. Produktene er utviklet til den norske forbruker, hvor vi ønsker å tilby produkter som holder deg frisk, men ikke går på kompromiss på smak eller utvalg. Synnøve Glutenfri skal være best på næringsinnhold; mer fullkorn og havre, mindre stivelse, sukker og salt og skal møte den norske forbrukers smakspreferanser.

Se alle nyhetene her