Høstens nyheter 2023

Høstens nyheter 2023

Oppdatert 16. februar 2024
Nysgjerrig på høstens matnyheter? MENY er størst på nyheter innenfor dagligvare og her ser du et utvalg av høstens mest spennende nyheter. Tre stikkord; pizza, pasta og masse sunnspirasjon! Nyhetene er forventet i butikk i midten av september.

Visste du at nordmenns favorittmat er pizza?

Nordmenn elsker pizza og i høst lanseres det både nye ferdigpizzaer og pizzatilbehør så du kan lage din egen favorittpizza hjemme. 

MENY lanserer Fjellpizza med storfe, reinkjøtt og skjørost fra Røros. Dette er en håndlaget ferdigpizza med smaker fra norsk natur. En spennende nyhet for deg som liker å variere.

Funkygine kommer sammen med Peppes også med sin egen pizzavariant med spinat og tomat på tynn og sprø bunn.

For deg som vil lage din egen pizza, har ASK Gård lansert tre pizzatoppinger; Jåla Trøffelsalami, Pablo Chorizo og Råny Pepperoni. Alle tre er av utegris fra ASK spekehus. 

Dr. Oetker lanserer en minipizza i tre varianter som de har kalt for My Pizza Slice. Perfekt som mellommåltid når du trenger litt energipåfyll! Produktet har et naturlig høyt innhold av protein, ikke tilsatt sukker og ingen kunstige smaksforsterkere. 

My Pizza Slice kommer i tre smaker; Skinke & Ost, Mozzarella & Pesto og Beef pepperoni. 

Pasta i nye former og smaker 

Oluf Lorentzen introduserer en serie med tortellini laget etter de klassiske italienske tradisjonene. Mezzelune betyr halvmåne på Italiensk og det er også formen på dem, og den er fylt med parmaskinke og parmesan. Du har også en variant som heter Girasoli i to smaker; Pesto, ricotta & parmesan og grillede tomater, basilikum & mozzarella.

MENY lanserer en ferdig-pasta Fersk & Smakfull N'duja pasta med oliven og cherrytomater. Det er lange pastarør i tomatsaus med spicy n'duja-salami fra ASK Spekehus. Fra Eldorado får du fersk ravioli med sopp. Den kjente tomatprodusenten Mutti lanserer også en pastasaus med grillede grønnsaker

En luftig variant av den klassiske Freia Melkesjokolade En luftig variant av den klassiske Freia Melkesjokolade

Nyheter for sjokoholikeren

Freia lanserer en ny plate, Freia Boble med luftbobler som gjør sjokoladen luftig. Aner vi konkurranse med Stratos?

Minde sjokolade lanserer to nyheter Minde sjokolade smågodt og Minde sjokolade fristelser. Her finner du både fylte, saltede kjeksede og fruktige sjokoladebiter.

Fra Hennig Olsen får du et skikkelig sjokokick; Inspira Brownie iskrem med hjemmelaget sjokoladesaus. NAM! Må også nevne en liten nyhet fra TINE; Litago dobbel sjokolade med dobbelt så mye kakaosmak. 

Nyheter i godterihylla

Vi elsker å prøve nyheter innenfor godterier, snacks og kosemat, og til høsten kommer det mye spennende godis!

Fra leverøndøren Snop kommer en ny variant; Yummy Gummy Sur som er syrlig gummigodteri med fruktsmak. Godt & Blandet kommer også med en ny variant; Ekte Frukt. 50% frukt med naturlige fargestoffer og smaker. Den er dessuten vegansk. 

Inspira Brownie med sjokoladesaus og browniebiter Inspira Brownie med sjokoladesaus og browniebiter

Digg snacks, kaker og kosemat

Nå kommer verdens tynneste Sørlandschips med ny variant; Sørlandschips Ranch. Ekstra sprø med smak av rømme og paprika. I tilegg lanserer Sørlandschips Tynn & Sprø med biff, rømme og hvitløk.  

Vi må også nevne Freia kjeks med Daim som vi tror kommer til å finne sin plass på kakebordet.  

En annen spennende nyhet i år er Eldorado mini-donuts. En eske med 9 små munnfuller i tre forskjellige smaker. Less is more. Så må vi nevne Jacobs Utvalgte Tiramisu; italias mest kjente kake som nå kommer fra kvalitetsserien Jacobs Utvalgte. 

Nytt på drikkefronten

Monster han blitt en populær drikke, spesielt hos de unge. Nå kommer Monster Ultra Black med frisk smak av kirsebær. 

Ikke glem å smake på Cevitas Limited Edition Smoothie med smak av blåbær og granateple. Nyt også en frisk Limonade fra Eldorado med sitron og ingefær. Drikkeklar og rik på C-vitamin.

Hva skal du ha til middag?

Lyst til å prøve noe nytt? Hva med sjøstjerner til middag? Fiskemannen lanserer ferdigstekte stjerneformede fiskekaker. Perfekt for barna til middag eller i matpakken.

Så har vi lyst til å skryte av MENYs egne vegetar ferdigrett Byggotto med sopp og trøffel, laget av nakenbygg fra Duga. I tillegg lanserer MENY en frisk og fyldig grønnkålkrem som både passer til kjøtt og fisk. 

Prøv noe nytt til middagen:

Nyheter til frokosten

Få en god start på dagen! Vi anbefaler deg å teste ut AXA Havreringer med 80% fullkorn i den klassiske varianten og 75% i varianten med mandel og hasselnøtt. 

Salami i knekkebrødform, hvorfor har ingen tenkt på det før? Vel nå kommer den. Grilstad har nemlig laget verdens første knekkebrød-salami. Vi vil også trekke frem en av våre Matskatter; Syltetøy fra Røyland Gård av både kortreiste ville bær og hagebær fra lokale bønder. 

TINE mager cottage cheese med vanilje TINE mager cottage cheese med vanilje

Yoghurt

I våres kom TINE Yoghurt Naturell på kartong. Nå kommer også skogsbæryoghurt på kartongYT lanserer proteinyoghurt med pasjonsfrukt.

Det kommer også to varianter gresk yoghurt fra Salakis i porsjonspakning; blåbær og jordbær. Pasjonsfrukt er i vinden, for også Skyr luftig lanserer en variant med pasjonsfrukt. 

Sunnspirasjon!

Grønn & Frisk lanserer en serie med grønnsaksmikser klar for å stekes; Brokkolimix, Gulrotmix og Blomkålmix. Miksene kommer med en glaze som løfter smaken. 

Vi har også lyst til å trekke frem TINE Cottage Cheese Mager med Vanilje, uten tilsatt sukker. 

Den Sorte Havre kommer med en spennende barnegrøtserie med få, rene og naturlige ingredienser. Den Sorte Havre kommer med en spennende barnegrøtserie med få, rene og naturlige ingredienser.
Den Sorte Havre økologisk grøt til barn

For de minste

I 2022 vant Den Sorte Havre MENYs Matskattstipend for å utvikle en norsk barnematserie med få, rene, naturlige ingredienser. Barnegrøten unngår unødvendige tilsetningsstoffer og preosessering, er ikke tilsatt sukker og salt og har 100% fullkorn med masse fiber.

Barnematserien kommer til butikk i begynnelsen av oktober. 

Har du hørt om GroGro? Det er en serie klimavennlige produkter av kun naturlige ingredienser. Nå kommer Råwbar, den ideelle løsningen når du trenger noe raskt og godt.

Fullpakket med næring fra nøye utvalgte råvarer vil barene sørge for en smaksrik påfyll når kroppen trenger det mest. Din nye hverdagshelt med andre ord. Barene er glutenfrie og uten egg, nøtter og melk. 

Vegansk og Fri For

Det kommer en ny laktosefri melkesjokolade med salt karamell i tillegg til en vegansk sjokolade av havremelk. Nam!

Andre nyheter

Tørketrommelark, kremost med blåmugg, energikuler og Ndujaburgere. Her ser du en rekke andre nyheter som kommer i høst.