Slik kan du enkelt style håret

Slik kan du enkelt style håret

Syns du det er vanskelig å finne riktig produkt til hårstyling? Da er du ikke alene. I denne guiden viser vi deg hvilke produkter du bør gå for – og hvordan du kan bruke dem.

Hvilken hårstyling bør du velge - mousse, spray eller kanskje clay? Ta utgangspunkt i hårtype, frisyre og ønsket look og slå ut håret i guiden vår!

Slik styler du glatt hår

Har du fint og glatt hår, er det ekstra vanskelig å få det til å holde på klemmer, hårstrikker og krøller. Løsningen er å gi forberedelsene og avslutningen litt ekstra oppmerksomhet.

Hvis du føner håret, vil det alltid gi et bedre og mer holdbart resultat om du bruker mousse først. Påfør moussen i håndkletørt hår og form håret mens du føner.

Tørrshampoo fresher opp håret mellom hårvaskene og gjør håret enklere å style. Tørrshampoo fresher opp håret mellom hårvaskene og gjør håret enklere å style.

Tørrsjampo gjør håret enklere å style

Tørrsjampo vil gi håret ekstra tekstur og volum, noe som gjør langt hår lettere å samle i flette eller hårknute. Kort hår blir lett, luftig og får ekstra mye volum som holder gjennom dagen.

Nyvasket hår er gjerne ekstra glatt og vanskelig å jobbe med. Tørrshampoo vil da legge seg på hårstråene og gjøre håret lettere å forme.

Slik bruker du tørrsjampo

 • Fett hår: Spray tørrshampoo i hodebunnen og fordel produktet med fingertuppene for en nyvasket look med ekstra volum.
 • Nyvasket, tørt hår: Spray tørrshampoo i hele håret og fordel produktet med fingertuppene for å lettere kunne samle det i fletter og hair buns.

Få frisyren til å holde hele dagen

Ikke glem hårspray!

En ting er å sette opp glatt hår i festfrisyrer – noe annet er å få håret til å ligge der du vil lengre enn til forretten.

Sliter du med lokker som sklir unna, er det et godt tips å alltid spraye over den ferdige frisyren med en hårspray med supersterkt hold.

Litt ekstra støtte og volum til glatt hår

Trenger du litt ekstra tekstur og volum? Gå for en teksturspray! Define sin Instant Volume Spray er en blanding mellom tørrshampoo og hårspray.

Den gir umiddelbart volum og fylde til håret, og har også lett hold som kan brukes til å forme håret og feste frisyren.

Hårstyling for krøllete hår

Krøller trenger mye fuktighet, så begynn stylingen alt i dusjen med pleiende sjampo og balsam.

 • Gre krøllene dine før hårvask for å få ut floker. Ønsker du å beholde de naturlige krøllene bør du unngå å gre håret etter at det er vasket.
 • Velg stylingprodukter som er enkle å fordele og som gir hold og definisjon til krøllene. Mousse er perfekt for krøllete hår.

Et godt hårskum eller mousse passer for alle typer krøller. Den fyldige moussen gir volum og separerer krøllene uten å tynge.

For å gi tørre krøller ekstra pleie, kan du blande en liten mengde av balsamen din i hårmoussen før du fordeler den i håret.

Få frem krøller med hårskum

 1. Påfør mousse i fuktig hår
 2. Gre gjennom håret for å fordele produktet
 3. Klem frem krøll og fall med fingrene
 4. La håret lufttørke eller bruk en føner med munnstykke beregnet på krøller

Mousse gir volum og hold til frisyren. Mousse gir volum og hold til frisyren.

Slik styler du kort hår

De korteste frisyrene tar gjerne lengst tid om morgenen – og grunnen er at de krever en del hårstyling. Hårvoks er laget for å forme korte frisyrer, og det finnes litt ulike varianter avhengig av hva du foretrekker.

 • Define Moulding Clay er tørr og hard, og passer særlig til tynt, flatt eller fett hår. Den gir et matt resultat – og mye støtte og løft.
 • Define Soft Mud er mer kremaktig i konsistensen, er lett å fordele og vil trekke inn i håret. Den gir et naturlig resultat og passer godt til normalt hår
 • Ønsker du en mer naturlig look med bevegelse i frisyren, kan du gå for en teksturspray.

Fresh gjerne opp sveisen dagen derpå med en tørrshampoo. Spray lett over og føn håret etterpå. Det tar bare et par minutter, og er et ekstra nyttig triks til travle morgener.

Tilpass mengden stylingprodukt til hårlengden din – ofte skal det mindre til en du tror.

Gode stylingprodukter til kort hår

Slik styler du pannelugg

Det finnes en lugg for alle ansiktsformer og hårtyper, og det er like vanskelig for alle å få den til å holde seg på plass gjennom dagens kjas og mas. Det kan derfor være verdt å investere litt ekstra tid på hårstyling av luggen.

Noen velger å bruke rettetang eller føne den på plass, andre foretrekker å beholde den naturlige teksturen i håret.

Uansett hva du går for – sett den gjerne med en hårspray med lett hold. Define Instant Volume Spray gir hold samtidig som den gjør luggen ekstra luftig og lar den bevege seg naturlig.

Enkle stylingtips til fet pannelugg

Panneluggen blir gjerne raskere fet enn resten av håret. Grunnen er at den ligger tett på pannen og at man tar på den med fete fingre.

For å blåse nytt liv i luggen gjennom dagen, kan du spraye lett over med tørrsjampo og rufse den til med fingrene. Tørrshampooen vil absorbere fettet og gjøre luggen fresh og fin igjen!

Slik styler du mellomlang hår

Mellomlange frisyrer er i vinden – og de skal gjerne ha naturlig tekstur og mye volum. En volumgivende mousse vil gi ekstra løft til alt fra den korte bobben til de skulderlange lokkene. Tørketeknikken avgjør hvordan resultatet blir.

Få fram den naturlige teksturen i håret

 1. Påfør moussen i håndkletørt hår
 2. La håret lufttørke mens du klemmer frem fall og krøller

Slik får du mer volum

 1. Fordel moussen i fuktig hår, særlig nært hårrøttene
 2. Børst gjennom for å få hårskummet jevnt fordelt
 3. Løft håret med fingrene eller børste og føn fra innerst og ut til lengdene
 4. Avslutt med hårspray med sterkt hold for å få frisyren til å sitte
Alt du trenger å vite om hårvask

Alt du trenger å vite om hårvask

Kan man gjøre hårvask på feil måte? Ja, faktisk! Selv om du har vasket håret hele livet, kan det hende noen små justeringer på teknikk eller produktvalg kan gjøre at håret ditt får nytt liv. Her er våre beste tips!