Sommerklar hud på 1-2-3

Sommerklar hud på 1-2-3

Nå er det på tide med litt hverdagsluksus og egenpleie! Det skal ikke så mye til, og er godt for både kropp og sjel. Med disse tipsene blir kroppen sommerklar og sansene får litt etterlengtet pleie.

Varme dager og behagelige kvelder. Sjø og saltvann. Gode samtaler og musikk. Grilling i hagen og piknik i parken. Ja, det er få ting som er så deilig som den norske sommeren.

Alt vi ønsker er nok tid til å nyte sommeren – og å føle oss vel. Derfor syns vi at du skal sette av litt tid til deg selv og gjør kroppen klar for sommeren.

Visste du at du finner en rekke hudpleieprodukter hos MENY?

Lag din egen ansiktsmaske

Start med å rense huden med eksfolierende produkter for å fjerne gamle hudceller. Dette vil bidra til at huden får fornyet glød samtidig som resten av hudpleierutinen vil ha bedre effekt.

En peeling av ansiktet sammen med en lett massasje vil også få i gang blodsirkulasjonen. 

Du trenger absolutt ikke å kjøpe de dyreste hudpleieproduktene – hvorfor ikke bare lage din egen peeling med produkter du mest sannsynlig har i kjøkkenskapet? 

Enkle og gode tips til hånd- og fotpleie

Enkle og gode tips til hånd- og fotpleie

Til tross for en annerledes tid, er det fremdeles nok av muligheter til å vise frem vakre hender og freshe sommertær. En fargerik neglelakk kan sette prikken over i'en – men først litt pleie til både hender og føtter.

Slik lager du din egen ansiktsmaske

  • 2 ts havremel
  • 1 ts honning
  • 1 ts avokado

Bland sammen ingrediensene og påfør på nyvasket hud. Unngå huden rundt øynene, men massér resten av ansiktet forsiktig.

Skyll med lunkent vann, og påfør en pleiende ansiktskrem til slutt. 

Silkemyk hud på hele kroppen

Når det kommer til egenpleie for resten av kroppen, kan du også starte med en kroppsskrubb, og du trenger kun to ingredienser til denne peelingen.

  • 1 kopp brunt sukker og
  • ¼ kopp med olje (f.eks oliven-, mandel- eller solsikkeolje).

Bland ingrediensene sammen og massér hele kroppen før den skylles av.

Husk å velge produkter tilpasset din hud! Pleiende Dusjgelé og Body Lotion er spesielt egnet for hud som utsettes for nordisk klima Husk å velge produkter tilpasset din hud! Pleiende Dusjgelé og Body Lotion er spesielt egnet for hud som utsettes for nordisk klima

Mens du er i gang med å skylle bort peelingen, kan du pleie huden litt ekstra i dusjen også. Bevar fuktigheten i huden med en mild dusjgele som er pH-balansert og passer perfekt for å pleie tørr og nordisk hud.

Pakk deg så inn i deilige håndklær og la huden tørke før du smører med en god body lotion.

Husk alltid solkrem

Det er lett å slurve med solkrem. Kanskje har man litt dårlig tid og vil komme seg ut og nyte været raskest mulig, eller kaste seg hensynsløst ut i solen for å få farge på kroppen. Dette er absolutt ikke å anbefale.

Mens UVA-stråler kan føre til hudaldring, kan UVB-strålene gjør huden brent. Solkrem, rikelig og ofte, er derfor trikset for fin hud. 

Husk at det er lenge siden huden har vært i kontakt med solstråler, så det kan være lurt å bruke ekstra høy solfaktor mens huden bygger opp sitt naturlige forsvar.

Gi huden ekstra fuktighet

Et siste tips er å gi huden ekstra fuktighet etter å ha vært ute. Aloe vera fra Dr. Greve er en hudvennlig fuktighetsgel som inneholder 97 % ren aloe vera.

Gelen trekker raskt inn i huden og gir en svalende følelse. De unike virkestoffene i aloe vera tilfører huden fuktighet og nødvendig pleie – perfekt for sommerkroppen.