8 forslag til pizzatopping

8 forslag til pizzatopping

Trenger du inspirasjon til nytt pizzafyll, eller har du rester som må brukes opp? Pizza er en perfekt måte å bruke opp matrester fra både frokost og middag! Her får du våre beste tips til spennende pizzafyll.

1. Thaikylling, koriander og peanøtter 

Prøv en pizzavariant med asiatiske smaker! Saftig marinert kylling egner seg godt på pizza, spesielt kombinert med andre typiske ingredienser fra thaikjøkkenet som lime, koriander, peanøtter, ananas og chili.

Asiatisk vri på kyllingpizza med satay, ananas, koriander og kokos! Asiatisk vri på kyllingpizza med satay, ananas, koriander og kokos!

Her får du noe som virkelig smaker både annerledes og supergodt. Husk å marinere kylllingen i god tid, ellers tar ikke dette lengre tid å lage enn andre pizzavarianter. 

Handle på nett og få varene levert hjem:

Slik gjør du:

  1. Fordel pizzasausen og revet ost utover pizzabunnene.
  2. Topp pizzaen med rød pizzasaus, ananas, strimler av marinert kylling, og peanøtter. Topp gjerne med kokos og koriander!
Visste du at rå pølser er perfekt som spennende pizzatopping? Klem ut små kjøttboller av f.eks Jacobs Utvalgte salsicchia og du tar pizzaen til nye høyder.

Pølsepizza med spinat, Iberico-ost og stekt paprika

Pølser er ikke det det en gang var. I alle fall ikke gode, rå pølser fra Jacobs Utvalgte. Sammen med spinat, Iberico-ost og stekt paprika tar du pizzaen til nye høyder!

Klem ut små kjøttboller av Jacobs Utvalgte salsicchia eller chorizo, og du får smaksrike kjøttboller som faller i smak hos de aller fleste.

Prøv dette på pizzaen:

Tacopizza

Å ha igjen rester fra taco-middagen er slett ikke uvanlig. Tacorester på pizza blir en spennende kombinasjon av to av nordmenns favorittretter. Bruk tacolefser, rømme, tacosaus, løk, paprika, tacokjøtt og ost. Har du igjen andre type grønnsaker så kan du legge på det også. Alt skal med!

Med rester fra tacomiddagen lager du kjapt og enkelt pizza til hele familien. Godt til både lunsj, middag og kvelds. Med rester fra tacomiddagen lager du kjapt og enkelt pizza til hele familien. Godt til både lunsj, middag og kvelds.

Slik gjør du:

  1. Fordel tacosaus, kjøttdeig, mais, tomatskiver, rødløk og ost på hver tortilla.
  2. Varm den i ovnene til osten er smeltet og tortillaen har blitt brune i kantene.

Nordmenns favorittopping på pizza

Nordmenns favorittopping på pizza

Pizza er Norges mest spiste middagsrett, hver dag hele uka, ifølge analysebyrået Ipsos. På fredager velger nesten 15 prosent av befolkningen pizza til middag. Men vet du hvilken pizzatopping som er favoritt?

Hvit pizza med røkelaks, kapers og vårløk

Dette er en pizzavariant for voksne, hvor italiensk pizza møter den klassiske norske røkelaksen, og resultatet er en annerledes og fantastisk god pizza.

Med en pakke røkt laks og creme fraiche i kjøleskapet kan du toppe helgekosen med en velsmakende pizza.

Imponer med en kremet parmesansaus eller bruk en enklere variant av crème fraîche og finhakket hvitløk, salt og pepper.

Slik gjør du

  1. Topp tynne pizzabunner med ønsket mengde mozzarella, chevre, kapers, kuttet vårløk og spinat.
  2. Stek pizzaene, og legg røkelaks på til slutt og servér! Topp gjerne pizzaene med skivet avokado rett før servering.

Har du alt du trenger?

Pizza med bacon, tomater, oster og chili

Har du smakt bacon på pizza? På tynn, sprø bunn sammen med tomater, chili og oster som parmesan og taleggio, blir det en fantastisk rett. Riv over litt frisk parmesan og god olivenolje, før du drysser over frisk oregano rett før servering.

Bruk godt tørrsaltet bacon, for når du steker pizzaen på høy temperatur vil baconet bli crispy og godt. Har du ferdigstekt bacon igjen fra frokost?

Fordel baconskivene, litt god olivenolje og friske urter på den varme pizzaen. Nytes umiddelbart.

Prøv disse på pizzaen:

Pizza for alle med spennende variasjon

Blir dere ikke enige om hva som skal være på pizzaen? Da er løsningen å lage en stor pizza med forskjellig fyll! 

  1. Trill en pizzadeig ut og legg den på en stekeplate, med bakepapiret ned. 
  2. Lag felt med de ulike fyllene, slik at alle kan få den smaken de aller helst vil ha. 
  3. Fordel pizzasaus og ost utover pizzabunnen.
  4. Legg så på ingrediensene til de fire forskjellige fyllene: 

Fyll 1: Pizza med scampi 

  • Rå scampi
  • frisk basilikum (legges på etter steking)
  • ½ stk lime (legges på/skvises over etter steking)

Fyll 2: Pizza med spekeskinke og pesto

  • 100 g spekeskinke
  • ½ stk rødløk
  • 40 g ruccola (legges på etter steking)
  • 1 ss pesto (til topping etter steking)

Fyll 3: Spicy pizza med pepperoni

  • 100 g pepperoni
  • jalapeno, etter ønske
  • chili, etter ønske
  • frisk rosmarin

Fyll 4: Pizza med brie og blåmuggost

  • 50 g brie, i biter
  • 50 g blåmuggost, i biter
  • 50 g chevre, i biter